29
nov
EPOS-evenement - Contactseminarie

contactseminarie ‘Quality Dual Learning in IVET’

Oval 1Created with Sketch.Leuven
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 29 november 2021 van 15h00 tot donderdag 2 december 2021 10h00

Stel je kandidaat tot 3 oktober 2021

STEL JE KANDIDAAT VOOR HET CONTACTSEMINARIE KWALITATIEF DUAAL LEREN IN INITIEEL BEROEPSONDERWIJS

Sommige Europese landen hebben reeds vele jaren duale leertrajecten, in sommige wordt de aanpak nu pas uitgerold. Omdat de uitrol erg uitdagend kan zijn en omdat van elkaar leren een doelstelling is van het Erasmus+-programma, organiseert het Vlaamse Erasmus+ Nationaal Agentschap van 29 november tot en met 2 december 2021 in Leuven het contactseminarie ‘Quality Dual Learning in IVET’.

Vanuit Vlaanderen willen we 10 scholen en organisaties aan dit seminarie laten deelnemen. Samen met 35 buitenlandse deelnemers uit heel Europa krijg je ruimte om projectideeën uit te werken met het oog op de indiening van voorstellen voor buitenlandse leermobiliteit van duaal lerenden en personeel dat betrokken is bij de uitrol van duaal leren. Natuurlijk is het ook mogelijk dat je partnerschappen voor samenwerking ontwikkelt om in een netwerkstructuur met enkele Europese partners samen te werken om van elkaar te leren en gezamenlijk problemen aan te pakken.

Epos draagt voor de 10 Vlaamse deelnemers alle kosten van het residentieel seminarie, de maaltijden (vanaf het diner op maandag tot het ontbijt op donderdag) en het verblijf (3 overnachtingen in hotel Park Inn by Radisson Leuven). Enkel het transport is voor jouw rekening.

Van de 10 Vlaamse plaatsen is de helft gereserveerd voor scholen en organisaties die nog geen Erasmus+-ervaring hebben. Per organisatie kan 1 persoon deelnemen.

Het programma:

  • maandag 29 november: start van het seminarie om 15 uur – plenaire sessie (introductie, informatie over het thema, mekaar leren kennen) – diner
  • dinsdag 30 november: projectontwikkeling in kleine werkgroepen – diner
  • woensdag 1 december: projectontwikkeling in kleine werkgroepen – culturele activiteit –diner
  • donderdag 2 december: vertrek na het ontbijt

De voertaal van het seminarie is Engels.

Wens je aan dit seminarie deel te nemen, stel dan ten laatste op 3 oktober 2021 je kandidatuur via dit online formulier. We plannen ten laatste op 8 oktober 2021 te informeren of je geselecteerd bent voor deelname.

Voor meer informatie, contacteer Marc De Vlieger (02/ 553 99 22).

Naar het online formulier

klik hier