14
okt
Contactseminarie

Contactseminarie: eTwinning: doordacht digitaal leren

Oval 1Created with Sketch.Valletta, Malta
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 14 oktober 2019 van 11h45 tot donderdag 17 oktober 2019 11h45

Kandideer tot 5 september 2019

Het Maltese Erasmus+ nationaal agentschap organiseert van 14 tot 17 oktober een contactseminarie over eTwinning als middel om het digitaal leren in schoolonderwijs te versterken.

Epos wil 3 Vlaamse organisaties afvaardigen naar dit seminarie (max. 1 persoon per organisatie).

Thema’s en doelstellingen van het contactseminarie

Dit thematische contactseminarie geeft de deelnemers het platform om KA2 eTwinning projectaanvragen te ontwikkelen rond zowel het virtuele als 'levensechte' aspect van digitaal leren. Het seminarie zal deels focussen op het belang van digitale vaardigheden om kinderen en jongeren de moderne technologie en internet op een doordachte, kritische manier te leren gebruiken.
Tot de mogelijkheden behoren: netwerken, partnerschappen ontwikkelen, nieuwe ideeën voor KA2 eTwinning projecten uitwerken en de aanzet tot een aanvraag opstellen. Het contactseminarie hoopt zo ook meer scholen te betrekken in het eTwinning project en digitaal onderwijs.

Wie kan deelnemen?

Het seminarie richt zich tot beleidsmedewerkers, leerkrachten en personeel van het basis- en secundair onderwijs.

Het programma

Het programma wordt later meegedeeld.

selectiecriteria

  • je motivatie als organisatie om hieraan te participeren

  • de aansluiting van je organisatie bij de doelgroep (zie hoger) en het thema van het seminarie; indien je ervaring hebt met Erasmus+ gelieve dit te specifiëren.

  • de keuze van je afgevaardigde: hij/zij moet voldoende Engels kennen om interactief te kunnen deelnemen (de werktaal tijdens het contactseminarie is Engels).

Epos geeft prioriteit aan organisaties die nog niet eerder in een Erasmus+ project participeerden.

Hoe aanvragen?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties/instellingen kunnen kandideren voor deelname via het online formulier.

Je verstuurt het ons uiterlijk op 05 september 2019. Kandideren betekent dat je ermee akkoord gaat dat je afgevaardigde het volledige seminarie volgt.

Kostprijs

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, dan betaalt Epos je reiskosten op basis van een forfaitair bedrag, nl. €275. De kosten voor het programma, de 2 overnachtingen (in een single room) en de maaltijden betaalt het agentschap in Ierland met de ondersteuning van de Europese Commissie. Het hotel hoef je niet zelf te regelen: het gaat om een residentieel seminarie.

Mocht je meer info willen: contacteer ons gerust!

Eline Paredis eline.paredis@epos-vlaanderen.be

naar het online formulier

klik hier