23
sep
Contactseminarie

Contactseminarie: 'flexibel onderwijs - nieuwe methodes tegen vroegtijdig schoolverlaten'

Oval 1Created with Sketch.Lahti, Finland
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 23 september 2019 van 11h00 tot woensdag 25 september 2019 13h00

Stel je kandidaat uiterlijk op 05 juli 2019

Het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ (NA) uit Finland organiseert een contactseminarie rond flexibel onderwijs - middelen om vroegtijdig schoolverlaten tegen te gaan. Het seminarie richt zich tot leidinggevenden en leerkrachten uit het secundair onderwijs (leerlingen van 12 tot 16 jaar) die op zoek zijn naar ideeën en middelen om vroegtijdig schoolverlaten tegen te gaan. Het seminarie vindt plaats in Lahti (Finland) van maandag 23 september 2019 tot en met woensdag 25 september 2019. De voertaal is Engels.

Vlaanderen vaardigt twee deelnemers af.

Wie kan deelnemen?

De deelnemers aan dit seminarie zijn leerkrachten en vertegenwoordigers uit de eerste twee graden van het secundair onderwijs (leerlingen van 12 tot 16 jaar). Het richt zich vooral tot mensen uit het onderwijs die werken met leerlingen tussen 12 en 16 jaar die een verhoogd risico lopen om de school te verlaten zonder geldig diploma.

Doelstellingen van het contactseminarie

Een contactseminarie is erop gericht om organisaties samen te brengen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een Erasmus+ project rond het thema van het seminarie en die daarvoor op zoek zijn naar geschikte partners. Het thema van dit seminarie is het bespreken en uitwisselen van tools om vroegtijdig schoolverlaten tegen te gaan.

Het programma

Klik hier voor het programma.

Hoe aanvragen?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties/instellingen kunnen kandideren voor deelname via het online formulier onderaan op deze pagina. Je verstuurt het ons uiterlijk op 05 juli 2019.

Selectiecriteria

  • Je motivatie als organisatie om hieraan te participeren

  • De aansluiting van je organisatie bij de doelgroep (zie hoger) en het thema van het seminarie; indien je ervaring hebt met Erasmus+ gelieve dit te specifiëren aub.

  • De keuze van je afgevaardigde: hij/zij moet voldoende Engels kennen om interactief te kunnen deelnemen.

Kostprijs

Kostprijs aanvulling: Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, dan betaalt Epos je reiskosten op basis van een forfaitair bedrag, nl. €275. De overige kosten voor verblijf en deelname betaalt het Finse Nationale Agentschap (dwz: accommodatie voor 2 nachten, alle maaltijden, het sociale programma, materiaal). Het gaat om een residentieel seminarie: je hoeft dus niet zelf voor een hotel te zorgen. Indien je een nacht extra wenst te blijven (seminarie begint op maandagmiddag 23/09 en eindigt op woensdagmiddag 25/09), dan regel je dit rechtstreeks met het hotel.

Mocht je meer info willen: contacteer ons gerust via eline.paredis@epos-vlaanderen.be

Ga naar het aanvraagformulier.

Klik hier!