10
okt
Contactseminarie

Contactseminarie: 'kunst als weg naar meer inclusie'

Oval 1Created with Sketch.Düsseldorf, Duitsland
Rectangle 505Created with Sketch. Donderdag 10 oktober 2019 van 10h00 tot zondag 13 oktober 2019 14h00

Stel je kandidaat uiterlijk op 29 juli 2019

Het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ (NA) uit Duitsland organiseert een contactseminarie rond kunst als middel voor meer inclusie in het onderwijs. Het seminarie richt zich tot leidinggevenden en leerkrachten uit het lager en secundair onderwijs (leerlingen van 6 tot 16 jaar) die een aanvraag voor een Erasmus+ (KA2) project willen indienen en op zoek zijn naar geschikte partnerscholen. Tijdens het contactseminarie is er ruimte om te bespreken hoe kunst en creativiteit op school kan leiden tot sterker inclusief onderwijs.

Het seminarie vindt plaats in Düsseldorf (Duitsland) van donderdag 10 oktober 2019 tot zondag 13 oktober 2019. De voertaal is Engels.

Vlaanderen vaardigt drie deelnemers af. Per school kan slechts één deelnemer zich inschrijven.

Wie kan deelnemen?

De deelnemers aan dit seminarie zijn leerkrachten en vertegenwoordigers uit het lager onderwijs en de eerste twee graden van het secundair onderwijs. De activiteiten die worden besproken zijn gericht op leerlingen van 6 tot 16 jaar. De voorkeur wordt gegeven aan nieuwe organisaties.

Doelstellingen van het contactseminarie

Een contactseminarie is erop gericht om organisaties samen te brengen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een Erasmus+ project met andere scholen en op zoek zijn naar geschikte partners die een inclusief karakter hebben. Het gaat hier om een ‘strategisch partnerschap’ (kernactie 2) voor enkel scholen (dwz een samenwerkingsverband tussen min 2 organisaties uit verschillende landen - KA229 School Exchange Partnerships). De focus is scholen die wensen te werken met kunst en creativiteit als middel om sterker inclusief onderwijs in te richten. De voorkeur wordt gegeven aan nieuwe organisaties.

Het programma

Klik hier voor het programma.

Hoe aanvragen?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties/instellingen kunnen kandideren voor deelname via het online formulier onderaan op deze pagina. Je verstuurt het ons uiterlijk op 29 juli 2019.

Selectiecriteria

  • Je motivatie als organisatie om hieraan te participeren

  • De aansluiting van je organisatie bij de doelgroep (zie hoger) en het thema van het seminarie; indien je ervaring hebt met Erasmus+ gelieve dit te specifiëren aub.

  • De keuze van je afgevaardigde: hij/zij moet voldoende Engels kennen om interactief te kunnen deelnemen.

  • Epos geeft prioriteit aan organisaties die nog niet eerder aan een Erasmus+ project deelnamen.

Kostprijs

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, dan betaalt Epos je reiskosten op basis van een forfaitair bedrag, nl. €180. De overige kosten voor verblijf en deelname betaalt het Duitse Nationale Agentschap (dwz: accommodatie voor 3 nachten, alle maaltijden, het sociale programma, materiaal). Het gaat om een residentieel seminarie: je hoeft dus niet zelf voor een hotel te zorgen. Indien je een extra nacht wenst te blijven dan regel je dit rechtstreeks met het hotel.

Mocht je meer info willen: contacteer ons gerust via eline.paredis@epos-vlaanderen.be

Ga naar het aanvraagformulier.

Klik hier!