18
mei
EPOS-evenement - Contactseminarie

Contactseminarie: Kwalitatief duaal leren in initieel beroepsonderwijs en -opleiding (UITGESTELD)

Oval 1Created with Sketch.Leuven, Park Inn by Radisson
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 18 mei 2020 van 15h00 tot donderdag 21 mei 2020 10h00

Stel je kandidaat tot 29 maart 2020

Sommige Europese landen hebben reeds vele jaren duale leertrajecten, in sommige wordt de aanpak nu pas uitgerold. Omdat de uitrol erg uitdagend kan zijn en omdat van elkaar leren een doelstelling is van het Erasmus+-programma, organiseert het Vlaamse Erasmus+ Nationaal Agentschap van 18 tot 21 mei 2020 in Leuven het contactseminarie ‘Quality Dual Learning in IVET’.

Vanuit Vlaanderen willen we 10 scholen en organisaties aan dit seminarie laten deelnemen. Samen met 30 buitenlandse deelnemers krijg je ruimte om projectideeën uit te werken met het oog op de indiening van voorstellen voor buitenlandse leermobiliteit van duaal lerenden en personeel (job shadowing). Natuurlijk is het ook mogelijk dat je strategische partnerschappen ontwikkelt om in een netwerkstructuur met enkele Europese partners samen te werken om van elkaar te leren en gezamenlijk problemen aan te pakken.

Epos draagt voor de 10 Vlaamse deelnemers alle kosten van het residentieel seminarie, de maaltijden (vanaf het diner op maandag tot het ontbijt op donderdag) en het verblijf (3 overnachtingen in hotel Park Inn by Radisson Leuven). Enkel het transport is voor uw rekening.

Van de 10 Vlaamse plaatsen is de helft gereserveerd voor scholen en organisaties die nog geen Erasmus+-ervaring hebben. Per organisatie kan 1 persoon deelnemen.

Programma

  • maandag 18 mei: start van het seminarie om 15 uur – plenaire sessie (introductie, informatie over het thema, mekaar leren kennen) – diner
  • dinsdag 19 mei: projectontwikkeling in kleine werkgroepen – diner
  • woensdag 20 mei: projectontwikkeling in kleine werkgroepen – culturele activiteit –diner
  • donderdag 21 mei: vertrek na het ontbijt

De voertaal van het seminarie is Engels.

Hoe aanvragen?

Wens je aan dit seminarie deel te nemen, stel dan ten laatste op 29 maart 2020 jouw kandidatuur via het online formulier. We plannen ten laatste op 3 april 2020 te informeren of je geselecteerd bent voor deelname.

Voor meer informatie kan je steeds contact opnemen met Marc De Vlieger (marc.devlieger@epos-vlaanderen.be – 025539922).

naar het online formulier

klik hier