29
sep
Contactseminarie

Contactseminarie: 'natuurwetenschappen in kleuter- en lager onderwijs'

Oval 1Created with Sketch.Turku, Finland
Rectangle 505Created with Sketch. Zondag 29 september 2019 van 18h00 tot woensdag 2 oktober 2019 14h00

Stel je kandidaat uiterlijk op 05 juli 2019

Het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ (NA) uit Finland organiseert een contactseminarie rond natuur- en wetenschapseducatie in het kleuter- en lager onderwijs. Het geeft de deelnemende leerkrachten de kans bij te leren, ideeën uit te wisselen, uitdagingen en mogelijkheden te bespreken met vakmensen uit de hele Europese onderwijswereld. Het doel is om projectideeën en -voorstellen voor een Erasmus+ strategische partnerschap te ontwikkelen.

Het seminarie vindt plaats in Turku (Finland) van zondag 29 september (17u00) tot woensdag 02 oktober 2019 (14u00). De voertaal is Engels.

Vlaanderen vaardigt twee deelnemers af.

Wie kan deelnemen?

De deelnemers aan dit seminarie zijn leerkrachten en vertegenwoordigers uit het kleuter en lager onderwijs. De activiteiten die worden besproken zijn gericht op kinderen tussen 3 en 8 jaar.

Doelstellingen van het contactseminarie

Een contactseminarie is erop gericht om organisaties samen te brengen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een Erasmus+ project rond het thema van het seminarie en die daarvoor op zoek zijn naar geschikte partners. Het thema van dit seminarie is onderwijs rond natuur en wetenschappen voor jonge kinderen tussen 3 en 8 jaar.

Het programma

Klik hier voor het gedetailleerde programma.

Hoe aanvragen?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties/instellingen kunnen kandideren voor deelname via het online formulier onderaan op deze pagina. Je verstuurt het ons uiterlijk op 5 juli 2019.

Selectiecriteria

  • Je motivatie als organisatie om hieraan te participeren

  • De aansluiting van je organisatie bij de doelgroep (zie hoger) en het thema van het seminarie; indien je ervaring hebt met Erasmus+ gelieve dit te specifiëren aub.

  • De keuze van je afgevaardigde: hij/zij moet voldoende Engels kennen om interactief te kunnen deelnemen.

Kostprijs

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, dan betaalt Epos je reiskosten op basis van een forfaitair bedrag, nl. €275. De overige kosten voor verblijf en deelname betaalt het Finse Nationale Agentschap (dwz: accommodatie voor 3 nachten, alle maaltijden, het sociale programma, materiaal). Het gaat om een residentieel seminarie: je hoeft dus niet zelf voor een hotel te zorgen. Indien je een nacht extra wenst te blijven (seminarie eindigt op woensdag 02/10 in de namiddag), dan regel je dit rechtstreeks met het hotel.

Mocht je meer info willen: contacteer ons gerust via eline.paredis@epos-vlaanderen.be

Ga naar het aanvraagformulier.

Klik hier!