22
okt
Contactseminarie

Contactseminarie: van 'virtual' naar 'reality': Van eTwinning naar Erasmus+ in schoolonderwijs

Oval 1Created with Sketch.Dublin, Ierland
Rectangle 505Created with Sketch. Dinsdag 22 oktober 2019 van 11h00 tot donderdag 24 oktober 2019 11h00

Kandideer tot 5 september 2019

Het Ierse Erasmus+ nationaal agentschap organiseert van 22 tot 24 oktober een contactseminarie over de combinatie van eTwinning en Erasmus+.

Epos wil 2 Vlaamse organisaties afvaardigen naar dit seminarie (max. 1 persoon per organisatie).

Thema’s en doelstellingen van het contactseminarie

Met dit contactseminarie wil het Ierse NA middelen geven om eTwinning projecten om te zetten naar Erasmus+ projecten. Daarnaast krijgen nieuwkomers informatie over het Erasmus+ programma en wordt er ondersteuning geboden bij het ontwikkelen van nieuwe projecten. Vind hier ook vlot nieuwe partners om projecten mee uit te werken. De deelnemers zullen de nodige informatie en tools krijgen om zelf KA1 of KA2-projecten op te zetten en aan te vragen binnen het domein schoolonderwijs. Het logische verband en de link tussen virtuele projecten en Erasmus+ wordt helder uitgelegd en de deelnemers leren wat een goed project precies inhoudt.

Wie kan deelnemen?

Dit contactseminarie richt zich tot scholen die al een eTwinning project lopend hebben en dit willen aanpassen of uitbreiden naar een Erasmus+ KA1 of KA2-project.

Het programma

Het programma wordt later meegedeeld.

Selectiecriteria

  • je motivatie als organisatie om hieraan te participeren

  • de aansluiting van je organisatie bij de doelgroep (zie hoger) en het thema van het seminarie; indien je ervaring hebt met Erasmus+ gelieve dit te specifiëren.

  • de keuze van je afgevaardigde: hij/zij moet voldoende Engels kennen om interactief te kunnen deelnemen (de werktaal tijdens het contactseminarie is Engels).

Epos geeft prioriteit aan organisaties die nog niet eerder in een Erasmus+ project participeerden.

Hoe aanvragen?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties/instellingen kunnen kandideren voor deelname via het online formulier.

Je verstuurt het ons uiterlijk op 05 september 2019. Kandideren betekent dat je ermee akkoord gaat dat je afgevaardigde het volledige seminarie volgt.

Kostprijs

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, dan betaalt Epos je reiskosten op basis van een forfaitair bedrag, nl. €275. De kosten voor het programma, de 2 overnachtingen (in een single room) en de maaltijden betaalt het agentschap in Ierland met de ondersteuning van de Europese Commissie. Het hotel hoef je niet zelf te regelen: het gaat om een residentieel seminarie.

Mocht je meer info willen: contacteer ons gerust!

Eline Paredis eline.paredis@epos-vlaanderen.be

naar het online formulier

klik hier