20
nov
Contactseminarie

Contactseminarie: 'Vroegtijdig schoolverlaten aanpakken door verbeterde projectplanning en -implementatie'

Oval 1Created with Sketch.Boedapest, Hongarije
Rectangle 505Created with Sketch. Woensdag 20 november 2019 van 12h00 tot vrijdag 22 november 2019 12h00

Stel je kandidaat uiterlijk op 15 juni 2019

Het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ (NA) uit Hongarije organiseert een contactseminarie rond vroegtijdig schoolverlaten. Het seminarie richt zich tot leidinggevenden en leerkrachten die een Erasmus+ project gelinkt aan vroegtijdig schoolverlaten lopend hebben - of er in de toekomst één willen indienen.

Het seminarie vindt plaats in Boedapest (Hongarije) van woensdag 20 november 2019 tot vrijdag 22 november 2019. De voertaal is Engels.

Wie kan deelnemen?

De deelnemers aan dit seminarie zijn leidinggevenden en leerkrachten die een Erasmus+ project gelinkt aan vroegtijdig schoolverlaten lopend hebben - of er in de toekomst één willen indienen. Daarnaast richt het seminarie zich ook op onderwijs-NGO's of organisaties die zich inzetten om het welbevinden van leerlingen met een moeilijke sociaal-economische achtergrond te verhogen.

Vlaanderen vaardigt drie deelnemers af.

Doelstellingen van het contactseminarie

Een eerste doelstelling van dit seminarie is deelnemers uit het onderwijsveld samenbrengen die ofwel reeds een goekgekeurd project lopende hebben, ofwel geïnteresseerd zijn om in de toekomst een project in te dienen binnen het domein 'scholen ondersteunen om vroegtijdig schoolverlaten en schoolacherstand aan te pakken'. Daarnaast wil dit seminarie ook know-how meegeven over de inhoud en planning van een project, aan de hand van professionele inhoud en gericht op de volledige projectcyclus. Dit gebeurt aan de hand van coöperatief leren om aan te tonen hoe deze samenwerkingsmethode tot mooie resultaten kan leiden bij het leerkrachtenteam.
Tenslotte hoopt het seminarie met deze inhoud en en de gelegde internationale contacten deelnemers te inspireren en motiveren om verder Erasmus+-projecten te ontwikkelen.

Het programma

Het definitieve programma wordt later gecommuniceerd.

Hoe aanvragen?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties/instellingen kunnen kandideren voor deelname via het online formulier onderaan op deze pagina. Je verstuurt het ons uiterlijk op 15 juni 2019.

Selectiecriteria

  • Je motivatie als organisatie om hieraan te participeren.

  • De aansluiting van je organisatie bij de doelgroep (zie hoger) en het thema van het seminarie; indien je ervaring hebt met Erasmus+ gelieve dit te specifiëren aub.

  • De keuze van je afgevaardigde: hij/zij moet voldoende Engels kennen om interactief te kunnen deelnemen.

Kostprijs

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, dan betaalt Epos je reiskosten op basis van een forfaitair bedrag, nl. €275. De overige kosten voor verblijf en deelname betaalt het Hongaarse Nationale Agentschap (dwz: accommodatie voor 2 nachten, alle maaltijden, het sociale programma, materiaal). Het gaat om een residentieel seminarie: je hoeft dus niet zelf voor een hotel te zorgen. Indien je een nacht extra wenst te blijven, dan regel je dit rechtstreeks met het hotel.

Mocht je meer info willen: contacteer ons gerust via eline.paredis@epos-vlaanderen.be

Ga naar het aanvraagformulier.

Klik hier!