26
sep
Studiedag

Debat “Meertaligheid: klacht of kracht?”

Oval 1Created with Sketch.Vleva, Brussel
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 26 september 2016 van 12h00 tot 15h00

Op de Europese Dag van de Talen (EDT), op 26 september, organiseren het EDT-platform, Epos, Vleva, EP-Nuffic en de Taalunie een interactief debat over meertaligheid.

Maakt meertaligheid sterker? Of is het juist een struikelblok?

Mensen met interesse voor dit thema, taalliefhebbers, beleidsmedewerkers of onderwijsgevenden uit Vlaanderen, Nederland en Brussel zijn er van harte welkom! Jouw mening, jouw ervaring, jouw taal telt.

We nemen jouw input mee in de visietekst meertaligheid die op initiatief van de Taalunie, Epos, EP-Nuffic wordt geschreven.

Doe mee met het debat rond meertaligheid tijdens de Europese Dag van de Talen 26 september 2016.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

  1. Een ochtendprogramma met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een Brusselse organisatie die rond meertaligheid werkt. Je kan kiezen tussen Foyer vzw in 1080 Brussel en Basisschool Sint Joost aan zee in 1210 Brussel. Dit bezoek is facultatief maar je moet je hiervoor wel inschrijven. Het aantal plaatsen per organisatie is beperkt.

  2. Een broodjeslunch van 12.00 uur tot 13.00 uur bij vleva, Kortenberglaan 71, 1000 Brussel.

  3. Het debat ‘Meertaligheid: klacht of kracht?’ bij vleva van 13.00 uur tot 15.15 uur

    Tijdens het debat hoor je verschillende meningen over meertaligheid. We selecteren drie tot vijf stellingen om plenair over te discussiëren onder leiding van Mark Uytterhoeven. Ontdek het volledige programma en schrijf je nu in.

het Drongo-talenfestival

Een gelijkaardig debat houden we op vrijdag 30 september tijdens het Drongo-talenfestival in Utrecht, onder leiding van Jetty Mathurin. Ook daar ben je van harte welkom !

Epos wil de participatie van Vlamingen aan het Talendebat tijdens het Drongo-festival stimuleren. Daarom zijn we bereid om voor 4 Vlamingen de reële reiskosten (H/T Utrecht) te betalen (met een max van € 150 per persoon). Van deze Vlamingen verwachten we dat ze er actief zullen deelnemen aan het Talendebat en dat ze achteraf een kort tekstje over hun ervaringen / meningen tijdens dit debat schrijven.

Deadline voor het indienen van je kandidatuur (bij renilde.reynders@epos-vlaanderen.be) : 28/09/2016. Voeg bij je kandidatuur je inschrijvingsticket voor het Drongo-festival. De selectie gebeurt op basis van loting indien er meer dan 4 kandidaten zijn.

Maar we ontmoeten je zeker graag op 26 september in Brussel !

Graag tot dan!

Schrijf je in uiterlijk op 20 september voor het talendebat in Brussel

Bijlagen

 
1 Begin 2 Voltooid