Erasmus+ Oproep KA1 individuele leermobiliteit 2021

Epos organiseert online informatiesessies

De Erasmus+ Oproep (NL) en de Erasmus+ Programmagids (EN) van 2021 zijn gepubliceerd. De Programmagids is nu ook in het Nederlands beschikbaar: Erasmus+ Programmagids 2021 (NL-versie 2)

In de Oproep vind je alle deadlines voor projectaanvragen duidelijk op een rijtje.

In de Programmagids staan alle mogelijkheden die Erasmus+ 2021 je biedt op het vlak van internationalisering in je organisatie, over alle domeinen heen. Het is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die inzicht wil krijgen in de opzet en inhoud van het Erasmus+ programma. Grondig lezen dus!

Epos helpt je graag op weg en organiseert daarom in april online informatiesessies die je wegwijs maken in de grote waaier van acties in Erasmus+. Hier vind je een overzicht van alle informatiesessies per domein (schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding, volwasseneneducatie en hoger onderwijs) en actie (KA1 en KA2). Schrijf je zo snel mogelijk in.

In afwachting van de informatiesessie kan je het webinar 'Een tipje van de sluier' herbekijken. Daarin gaven we algemene informatie over Erasmus+ 2021-2027. Je kan het webinar hier herbekijken en ook de PowerPoint-presentatie downloaden.

Wie kan aanvragen

Voor KA1 – Individuele Leermobiliteit werd op Vlaams niveau reeds bepaald welke organisaties aanvragen kunnen indienen binnen de domeinen Schoolonderwijs, Beroepsonderwijs en -Opleiding en Volwasseneneducatie (beslissing van de Nationale Autoriteit van 8/9/2020). Deze beslissing vind je hier.

Deadline voor aanvragen

De aanvraagformulieren

De aanvraagformulieren voor KA1 zijn beschikbaar op het nieuwe Erasmus+ and European Solidarity Corps Platform. Je kan ze online invullen.

Bij ‘Opportunities’ vind je de nieuwe aanvraagformulieren voor:

  • Accredited projects for mobility of learners and staff in adult education (KA121-ADU)
  • Accredited projects for mobility of learners and staff in school education (KA121-SCH)
  • Accredited projects for mobility of learners and staff in vocational education and training (KA121-VET)
  • Short-term projects for mobility of leaners and staff in adult education (KA122-ADU)
  • Short-term projects for mobility of learners and staff in school education (KA122-SCH)
  • Short-term projects for mobility of learners and staff in vocational education and training (KA122-VET)
  • Erasmus accreditation for higher education mobility consortia (KA130-HED)
  • Mobility of higher education students and staff (KA131-HED)

Infosessies aanvraagformulieren

Epos organiseert infosessies specifiek om je te helpen bij het invullen van de aanvraagformulieren. Schrijf je in voor deze infosessies via deze pagina.

Verblijfsvergoedingen in KA1

In KA1 individuele leermobiliteit gelden forfaitaire verblijfsvergoedingen. Zij variëren naar land van bestemming en naar duur van de mobiliteit. Deze verblijfsvergoedingen gelden voor deelnemers uit het schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding en uit de volwasseneneducatie.

De forfaitaire verblijfsvergoedingen voor het hoger onderwijs zullen we publiceren van zodra ze gekend zijn.