Erasmus+ Oproep KA2 Partnerschappen voor samenwerking 2021

UPDATE 25/05: De deadline voor de KA2 'Partnerschappen voor Samenwerking' (KA210 en KA220) is voorbij. Epos wenst je veel succes met de selectie van je projectaanvraag!

De Erasmus+ Oproep (NL) en de Erasmus+ Programmagids (EN) van 2021 zijn gepubliceerd. De Programmagids is nu ook in het Nederlands beschikbaar: Erasmus+ Programmagids 2021 (NL-versie 2)

In de Oproep vind je alle deadlines voor projectaanvragen duidelijk op een rijtje.

In de Programmagids staan alle mogelijkheden die Erasmus+ 2021 je biedt op het vlak van internationalisering in je organisatie, over alle domeinen heen. Het is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die inzicht wil krijgen in de opzet en inhoud van het Erasmus+ programma. Grondig lezen dus!

Epos helpt je graag op weg en organiseerde daarom in april online informatiesessies die je wegwijs maken in de grote waaier van acties in Erasmus+. Hier vind je het overzicht van alle infosessies per domein (schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding, volwasseneneducatie en hoger onderwijs) en actie (KA1 en KA2). Je vindt er ook de infosessies over de aanvraagformulieren.

Deze infosessies zijn voorbij. Ze werden wel opgenomen, zodat je nu nog de opnames kan herbekijken en de PowerPoint-presentaties downloaden.

De aanvraagformulieren voor KA2 zijn gepubliceerd op het nieuwe Erasmus+ and European Solidarity Corps Platform (onder 'opportunities'). Je kan ze online invullen.

We hebben ook al infosessies gepland om je te helpen bij het invullen van de aanvraagformulieren. Schrijf je in voor deze sessies of (her)bekijk ze via deze pagina.

Deadlines voor aanvragen

Fewer opportunities

Zowel in de aanvraagformulieren voor KA1 - Individuele leermobiliteit als voor KA2 – Samenwerkingsprojecten is voorzien dat voor deelname van deelnemers met 'fewer opportunities' de organisatie een 'extra inclusiebedrag' ontvangt.

In dit document worden de profielen aangegeven van de deelnemers die in aanmerking komen voor ‘inclusie van deelnemers met 'fewer opportunities’.

Vergeet zeker niet om de deelnemers met fewer opportunities aan te duiden in die aanvraagformulieren waarin dit gevraagd wordt. Anders loop je de inclusiesteun mis! In de meeste gevallen is dat een extra 100 € voor het projectbeheer.

Laaggeschoolde volwassen lerenden

In het domein volwasseneneducatie werd recent de mogelijkheid gecreëerd voor individuele leermobiliteit voor volwassen lerenden. De mogelijkheid beperkt zich echter tot laaggeschoolde volwassen lerenden.

Op Vlaams niveau zijn 'laaggeschoolde volwassen lerenden' gedefinieerd: je leest de definitie in dit document.

Nog meer belangrijke tips

Aangepast document OKAN

We kregen een aantal vragen over mogelijkheden voor OKAN-klassen binnen KA1. In het aangepaste document 'Ontvankelijke organisaties ‘ zal je zien dat OKAN wordt ingebed in het domein ‘schoolonderwijs’.

OID

Zoals je weet is het OID-nummer van een organisatie een noodzakelijk element bij een Erasmus+-aanvraag. De richtlijnen om een OID aan te vragen of aan te passen, welke documenten moeten opgeladen worden, zijn aangepast en vind je in

dit document

.

Declaration on Honour

De Declaration on Honour die bij een Erasmus+-aanvraag moet gevoegd worden, werd aangepast. We kregen heel wat vragen over de tabel op pagina 1 en wat daar moest ingevuld worden: Epos wil het voor jullie zo eenvoudig mogelijk houden: genereer de pdf, vul de tabel op pagina 1 niet in, laat ondertekenen op de laatste pagina (met enkele aanvullingen als plaats en datum) en voeg dit bij het aanvraagformulier.

Berekening budgetten voor geaccrediteerde organisaties

Binnenkort organiseren we een webinar hierover.

Verblijfsvergoedingen

De verblijfsvergoedingen voor KA1 die we dit jaar hanteren, zijn verzameld in dit document (Schoolonderwijs, Beroepsonderwijs en -opleiding, Volwasseneneducatie).

De verblijfsvergoedignen voor Hoger onderwijs (KA131) vind je in dit document.

Problemen met het openen van een aanvraagformulier waarin je al gewerkt hebt?

Je kan het probleem vermoedelijk oplossen door de cache van jouw browser leeg te maken (via ctrl F5).

Problemen met een aanvraag

  • Heb je problemen met het invullen van het aanvraagformulier? Laat het ons dan weten. Vermeld wel steeds het dossiernummer (formuliercode-domeincode-dossiercode). Dan kunnen wij makkelijker je dossier vinden in de databank.

  • Heb je problemen bij het indienen (zeker wanneer dit probleem zich stelt even voor de deadline): stuur ten laatste 24 uur na de deadline een mail naar Frederik Van Crombrugge met daarbij gevoegd:

1) een printscreen van de foutmelding, inclusief het uur waarop de printscreen werd genomen (rechter onderhoek van het scherm)

2) een pdf van de volledige aanvraag.