12
okt
EPOS-evenement

#Erasmusdays

Oval 1Created with Sketch.Brussel
Rectangle 505Created with Sketch. Vrijdag 12 oktober 2018 van 9h00 tot zaterdag 13 oktober 2018 17h00

Update

Op 12 en 13 oktober vieren we de #Erasmusdays. 80 Vlaamse scholen of organisaties uit alle domeinen organiseren die dag allerhande activiteiten om hun Erasmus+ projecten in de kijker te plaatsen.

Epos verstuurt op 1 en 2 oktober de pakketten met logo en promotiemateriaal naar de organisatie die dit aangevraagd hebben via onze website. Vergeet je evenement ook niet te registreren op http://www.erasmusdays.eu/!

Wat doe jij voor #Erasmusdays 2018?

Voor de 30ste verjaardag van Erasmus+ organiseerde het Franse Nationaal Agentschap in oktober 2017 de #Erasmusdays. Iedereen die bij Erasmus+ betrokken was kon gedurende twee dagen een activiteit of event organiseren om de impact van Erasmus+projecten aan te tonen.

Tentoonstellingen, sportwedstrijden, concerten en zelfs het opruimen van afval op een strand vonden plaats, in totaal 625 events. Een tiental andere landen (Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Polen, Italië…) deden mee. De #Erasmusdays kregen zo veel bijval dat ze in 2018 opnieuw zullen plaatsvinden, nu ook in Vlaanderen.

Epos geeft begunstigden een duwtje in de rug: bestel jouw Erasmus+ logo om aan je poort of gebouw te hangen: #Erasmusdays kan zo de ideale gelegenheid zijn om je school plechtig in te huldigen als een school met een Erasmus+ project.

Het idee is om gezamenlijk te communiceren over het Erasmus-merk en de resultaten van Erasmus+ projecten te dissemineren gedurende twee dagen om zo zichtbaar te zijn richting burgers, professionelen, media,..

Iedereen betrokken bij Erasmus+ (onderwijs instellingen, bedrijven, onderzoekcentra, VZW's,...) kan meedoen en tonen wat Erasmus (en Europa) voor hen betekent. Elke organisatie mag kiezen wat voor soort evenement ze organiseert: een seminarie, fototentoonstelling, quiz, sociale media campagne,... De evenementen worden geregistreerd en gepubliceerd op erasmusdays.eu en op social media #ErasmusDays.

Registreer je evenement op de website van #Erasmusdays

Simpel! Surf naar erasmusdays.eu/ en registreer je evenement.

Alles mag: een online evenement, social media campagne, seminarie, fototentoonstelling, een quiz, een inhuldiging van het Erasmus+ logo,... De bedoeling is om Erasmus+ positief in de kijker te zetten.

Het Erasmus+ logo aan je poort - deadline 23 september

Epos geeft begunstigden een duwtje in de rug. Organisaties met een lopend Erasmus+ project bij Epos in 2018 of 2019 kunnen een Erasmus+ logo bestellen*. Eind september, begin oktober verzenden we de logo's. Zo kan je het logo plechtig inhuldigen aan je (school) poort of er een andere #Erasmusdays actie aan koppelen. Epos zal ook promo-pakketten met oa. affiches en flyers voorzien voor evenement organisatoren.

Tip: vergeet je evenement niet te registreren op de website erasmusdays.eu/

Geïnteresseerd? Vraag hieronder je logo en promo-pakket aan! Doe dit ten laatste 23 september!

Vragen? Hulp nodig?

Geen probleem! Blij dat je iets wil doen! Plaats hieronder gerust je 'bestelling' voor logo en promopakket. Vergeet (later) wel niet je evenement nog te registreren op Erasmusdays.eu

We hopen natuurlijk dat er iets georganiseerd wordt. Een evenement kan klein zijn; een inhuldiging met lokale pers, een actie om de aandacht van leerlingen, studenten,... te vestigen op het Erasmus+ gebeuren, de organisatie/gebouw Europees inkleden voor één dag,...
Je mag wel een logo vragen zonder een evenement. Maar er zal prioriteit gegeven worden aan organisaties die iets organiseren op #Erasmusdays (en geregistreerd staan op erasmusdays.eu).

Als je een logo en promopakket van ons verwacht, wacht je hier best niet te lang mee. Je kan dit bestellen tot 1 oktober. Als de vraag heel groot blijkt dan passen we een first come - first served principe toe.

Absoluut! Voor de charterhouders wordt er ook een logo voorzien.

We werken hier voordurend aan. Wat we al hebben (logo, posters, kaartjes) kan je hier vinden.


Nog vragen? Contacteer ons gerust: info @ epos-vlaanderen.be

 
1 Begin 2 Voltooid
Geef een korte omschrijving van hoe je evenement voor #Erasmusdays er zal/zou uitzien. Dit mag een voorlopig concept zijn! Vergeet je definitief evenement wel niet te registreren op erasmusdays.eu