10
okt
EPOS-evenement

#ErasmusDays 2019

Oval 1Created with Sketch.Brussel
Rectangle 505Created with Sketch. Donderdag 10 oktober 2019 van 9h00 tot zaterdag 12 oktober 2019 17h00

Op 10, 11 en 12 oktober vieren we opnieuw de **#ErasmusDays**. Vlaamse scholen of organisaties uit alle domeinen kunnen die drie dagen allerhande activiteiten organiseren om hun Erasmus+ projecten in de kijker te plaatsen.

Wat doe jij voor #ErasmusDays 2019?

Voor de 30ste verjaardag van Erasmus+ organiseerde het Franse Nationaal Agentschap in oktober 2017 de #ErasmusDays. Iedereen die bij Erasmus+ betrokken was kon gedurende twee dagen een activiteit of event organiseren om de impact van Erasmus+projecten aan te tonen.

Tentoonstellingen, sportwedstrijden, concerten en zelfs het opruimen van afval op een strand vonden plaats, in totaal 1435 events. 39 landen (Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Polen, Italië…) deden mee. De #ErasmusDays kregen zo veel bijval dat ze in 2018 opnieuw plaatsvonden, nu ook in Vlaanderen. 80 Vlaamse scholen of organisaties organiseerden die dag allerhande activiteiten en zetten zo hun Erasmus+ project op de kaart.

Epos geeft begunstigden een duwtje in de rug: bestel jouw Erasmus+ logo om aan je poort of gebouw te hangen: #ErasmusDays kan zo de ideale gelegenheid zijn om je school plechtig in te huldigen als een school met een Erasmus+ project.

Het idee is om gezamenlijk te communiceren over het Erasmus-merk en de resultaten van Erasmus+ projecten te dissemineren gedurende drie dagen om zo zichtbaar te zijn richting burgers, professionelen, media,..

Iedereen betrokken bij Erasmus+ (onderwijs instellingen, bedrijven, onderzoekcentra, VZW's,...) kan meedoen en tonen wat Erasmus (en Europa) voor hen betekent. Elke organisatie mag kiezen wat voor soort evenement ze organiseert: een seminarie, fototentoonstelling, quiz, kleine wedstrijd, sociale media campagne,... De evenementen worden geregistreerd en gepubliceerd op erasmusdays.eu en op social media #ErasmusDays.

Op vrijdag 11 oktober organiseert Epos Grensverleggers in Brussel. Het evenement staat in het teken van het verspreiden van projectresultaten, noteer de datum alvast in je agenda!

Registreer je evenement op de website van #ErasmusDays

Simpel! Surf naar erasmusdays.eu/ en registreer je evenement.

Alles mag: een online evenement, social media campagne, seminarie, fototentoonstelling, een quiz, een inhuldiging van het Erasmus+ logo,... De bedoeling is om Erasmus+ positief in de kijker te zetten.

Het logo van Erasmus+ of eTwinning aan je poort - deadline 12 september

Epos geeft begunstigden een duwtje in de rug. Organisaties met een lopend project bij Epos in 2019 of 2020 kunnen een Erasmus+ of eTwinning logo bestellen*. Eind september, begin oktober verzenden we de logo's. Zo kan je het logo plechtig inhuldigen aan je (school) poort of er een andere #ErasmusDays actie aan koppelen. Epos zal ook promo-pakketten met oa. affiches, flyers, wedstrijdkaartjes en een prijs voorzien voor evenement organisatoren.

Tip: vergeet je evenement niet te registreren op de website erasmusdays.eu/

Geïnteresseerd? Vraag hieronder je logo en promo-pakket aan! Doe dit ten laatste 12 september!

Vragen? Hulp nodig?

Geen probleem! Blij dat je iets wil doen! Plaats hieronder gerust je 'bestelling' voor logo en promopakket. Vergeet (later) wel niet je evenement nog te registreren op Erasmusdays.eu

We hopen natuurlijk dat er iets georganiseerd wordt. Een evenement kan klein zijn; een inhuldiging met lokale pers, een actie om de aandacht van leerlingen, studenten,... te vestigen op het Erasmus+ gebeuren, de organisatie/gebouw Europees inkleden voor één dag,...
Je mag wel een logo vragen zonder een evenement. Maar er zal prioriteit gegeven worden aan organisaties die iets organiseren op #ErasmusDays (en geregistreerd staan op erasmusdays.eu).

Als je een logo en promopakket van ons verwacht, wacht je hier best niet te lang mee. Je kan dit bestellen tot 12 september. Als de vraag heel groot blijkt dan passen we een first come - first served principe toe.

Absoluut! Voor de charterhouders wordt er ook een logo voorzien.

Natuurlijk, eTwinning is ook deel van Erasmus+. Heb je enkel een eTwinning project? Dan wordt er voor jou een eTwinning logo voorzien!


Nog vragen?

Contacteer ons gerust: info @ epos-vlaanderen.be

#Erasmusdays 2018: een succes

De #ErasmusDays 2018 waren een groot succes, meer dan 80 scholen en organisaties in Vlaanderen namen deel.

Je kan hier de #ErasmusDays 2018 opnieuw beleven, met links naar onze Facebookpagina en Twitter. Bekijk het fotoalbum en mis zeker de aftermovie niet.

En zeg wat je van ErasmusDays 2018 vond via ons evaluatieformulier.

Doe je een eTwinning project? Vul dan gewoon "eTwinning" in hier.
Geef een korte omschrijving van hoe je evenement voor #Erasmusdays er zal/zou uitzien. Dit mag een voorlopig concept zijn! Vergeet je definitief evenement wel niet te registreren op erasmusdays.eu