15
okt
EPOS-evenement

ErasmusDays 2020

Oval 1Created with Sketch.Europe
Rectangle 505Created with Sketch. Donderdag 15 oktober 2020 van 9h00 tot zaterdag 17 oktober 2020 17h00

Op 15, 16 en 17 oktober vieren we opnieuw de #ErasmusDays. Een groots Europees evenement waarbij scholen en organisaties uit alle domeinen activiteiten organiseren om hun Erasmus+ project in de kijker te zetten. Wees er als enthousiaste Erasmusser zeker bij!

Wat doe jij voor #ErasmusDays 2020?

Wat zijn de #Erasmusdays?

Voor de 30ste verjaardag van Erasmus+ organiseerde het Franse Nationaal Agentschap in oktober 2017 voor het eerst de #ErasmusDays. Iedereen die bij Erasmus+ betrokken was, kon gedurende twee dagen een activiteit of event organiseren om de impact van Erasmus+projecten aan te tonen. 1435 events, waaronder tentoonstellingen, sportwedstrijden, concerten en zelfs het opruimen van afval op een strand, vonden plaats in 39 landen. De #ErasmusDays kregen zo veel bijval dat ze in 2018 en 2019 opnieuw werden georganiseerd. Steeds meer scholen van over heel Europa organiseren een dag in het teken van Erasmus+ en registreerden hun event op https://www.erasmusdays.eu/. In 2019 waren er bijna 4000 evenementen (waarvan 70 Vlaamse) in 53 landen!

Doe jij dit jaar ook mee?

Iedereen die van ver of dicht betrokken is bij een Erasmus+ project (scholen, universiteiten, bedrijven, onderzoekcentra, VZW's...) kan meedoen! Toon op 15, 16 of 17 oktober tijdens een event wat Erasmus+ en Europa voor jullie betekenen. Aangezien we sinds de coronacrisis allemaal steeds digitaler gaan werken, kunnen projecten zeker ook virtueel zijn! Wees creatief! Je bent helemaal vrij in je keuze: houd je een seminarie, fototentoonstelling, quiz, (online) wedstrijd, sociale media campagne...? Registreer dan snel je evenement op https://www.erasmusdays.eu/.

Vergeet natuurlijk ook niet je sociale media (met hashtag #Erasmusdays, #eposvzw), en bezorg ons je foto's en video's via info@epos-vlaanderen.be, zo kan Epos de mooiste resultaten mee verspreiden!

Promotiemateriaal

Al onze begunstigden ontvangen sowieso een prachtig Erasmus+ logo om aan de (school)poort te hangen. Profileer je school of organisatie zo meteen als internationale Erasmus+ organisatie! eTwinningscholen krijgen een eTwinning logo! Daarnaast kan je ook een #Erasmusdays promopakket bestellen. Zo heb je meteen materiaal om je event kleur en zichtbaarheid te geven. Hieronder lees je meer info over deze pakketten.

Hoe registreren?

Je hebt een idee voor een event? Super! Samen zetten we Vlaanderen als echte Erasmus+ regio op de kaart! Vorig jaar hadden we 70 events, dit jaar gaan we voor minstens 100. Zorg dat je erbij bent!

Je event registreren kan eenvoudig op erasmusdays.eu/.

Het #Erasmusdays promopakket

Organisaties met een lopend project bij Epos in 2020 en/of 2021 krijgen een #Erasmus+ logo en/of een eTwinning logo opgestuurd. Daar hoef je niets meer voor te doen. Daarnaast kan je echter ook een gratis promopakket bestellen! Fleur je school op met Erasmus+ en #Erasmusdays materiaal en een heleboel leuke en handige gadgets. Jij bestelt, wij sturen alles gratis op.

Bestellen kan nog tot en met 23 september 2020 via de bestelpagina of de bestelknop onderaan deze pagina.

Vragen? Hulp nodig?

Geen probleem! Blij dat je iets wil doen! Plaats gerust je bestelling voor je promopakket. Registreer je event dan later op https://www.erasmusdays.eu/.

We hopen natuurlijk dat er iets georganiseerd wordt. Een evenement kan klein zijn; een inhuldiging met lokale pers, een actie om de aandacht van leerlingen, studenten, cursisten... te vestigen op Erasmus+, je gebouwen voor één dag helemaal Europees inkleden...
Je mag wel een promopakket vragen zonder een evenement. Maar er zal prioriteit gegeven worden aan organisaties die iets organiseren tijdens de #ErasmusDays (en geregistreerd staan op erasmusdays.eu).

Als je graag een promopakket bestelt, wacht je hier best niet te lang mee. Je kan dit bestellen tot DD/MM. Als de vraag heel groot blijkt dan passen we het first come - first served principe toe.

Absoluut! Voor de charterhouders wordt er ook een logo voorzien en je kan een promopakket bestellen.

Natuurlijk, eTwinning is ook deel van Erasmus+. Heb je enkel een eTwinning project? Dan wordt er voor jou een eTwinning logo voorzien! Het promopakket kan je ook aanvragen!


Nog vragen?

Contacteer ons gerust via info@epos-vlaanderen.be

Raak geïnspireerd door de #Erasmusdays 2019

De #ErasmusDays 2019 waren een groot succes, meer dan 4000 Europese scholen en organisaties hielden een Erasmus+ event, waarvan 70 Vlaamse scholen!

Blik terug op deze geslaagde editie via de aftermovie!

Ja, ik bestel een gratis #ErasmusDays promopakket!

Klik hier!