28
nov
Training/Workshop

Euroguidance Nascholing

Oval 1Created with Sketch.Ellipsgebouw, Brussel
Rectangle 505Created with Sketch. Woensdag 28 november 2018 van 9h00 tot 16h00

Voormiddag: “Naar het buitenland: Advies en begeleiding bij Leermobiliteit”

Een opleiding volgen of het opdoen van werkervaring in het buitenland? Het is al lang geen uitzondering meer. Wie buitenlandse ervaring opdeed, ontwikkelt sociale, professionele en technische competenties, én heeft vaak een stapje voor bij potentiële werkgevers. Voor de deelnemer gaat het meestal over unieke en onvergetelijke leerervaringen.

Lerenden hebben heel wat mogelijkheden om in het buitenland een opleiding of stage te volgen. Vaak hebben zij hier beperkt zicht op of vinden ze hun weg niet in de beschikbare informatie. Het volgen van een opleiding of stage lopen in het buitenland vraagt voldoende voorbereiding. Opvolging voor, tijdens en na de mobiliteit verhoogt de kwaliteit van de leerervaring.

Als keuzebegeleider is het belangrijk om zélf inzicht te hebben in de mogelijkheden, relevante tools en vaak gestelde vragen over leerervaring in het buitenland. De Euroguidance nascholing komt hieraan tegemoet.

Namiddag: “Cultuursensitief werken: Keuzebegeleiding in Multiculturele context”

Bij keuzebegeleiding is de interactie tussen begeleider en cliënt van cruciaal belang. Een gemeenschappelijk vertrekpunt en vertrouwen vormen een essentiële basis voor het begeleidingsproces. Culturele verschillen hoeven hierbij niet beklemtoond te worden, ook al lijken de verschillen van buitenaf zeer groot.

Tijdens deze nascholing bieden we jou theoretische en praktische handvaten aan om kwaliteitsvol te werken in een multiculturele context. Verscheidene competenties die nodig zijn om met een divers cliënteel te werken komen aan bod.

We zijn verheugd om trainer Mika Launikari te verwelkomen van het Finse Nationaal Agentschap voor Onderwijs (EDUFI). Mika is een internationale expert in Internationale Leermobiliteit en (Onderwijs)/(Leer)loopbaanbegeleiding. Hij publiceerde diverse artikels en handboeken (o.a. Multicultural Guidance and Counselling) en verdedigde recent zijn doctoraatsproefschrift Career Learning, Interculturality and Identity Development in the Context of intra-EU Labour Migration (University of Helsinki).

Voor wie?

CLB-medewerkers, trajectbegeleiders en andere keuzebegeleiders.

Waar?

Ellipsgebouw, Koning Albert II laan 35, 1030 Brussel.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan via deze link

Inschrijven kan tot en met 23 november 2018. Deelname aan de opleiding is gratis.