22
nov
Studiedag

Euroguidance Studiedag: Naar het buitenland (advies en begeleiding) en Guidance in Denmark

Oval 1Created with Sketch.Ferraris gebouw, Brussel
Rectangle 505Created with Sketch. Vrijdag 22 november 2019 van 9h30 tot 16h30

Ben je leerkracht, pedagogische begeleider, CLB-medewerker, leerling- of studentenbegeleider, een andere keuzeprofessional of volg je een relevante opleiding? Schrijf je dan gauw in voor één of meerdere Euroguidance-studiedagen!

Programma

9u30 - 13u: Naar het buitenland: Advies en begeleiding voor leermobiliteit

Een leerling, student, cursist of volwassene heeft heel wat mogelijkheden om in het buitenland een opleiding of stage te volgen. Vaak hebben zij hier beperkt zicht op of vinden ze hun weg niet in de beschikbare informatie. Het volgen van een opleiding of stage lopen in het buitenland vraagt voldoende voorbereiding. Opvolging voor, tijdens en na de mobiliteit verhoogt de kwaliteit van de leerervaring. Door deze Euroguidance Nascholing krijg je zélf inzicht in de mogelijkheden, relevante tools en vaak gestelde vragen over leerervaring in het buitenland. Zo ben je beter voorbereid om leerlingen, studenten en/of cursisten op weg te helpen!

14u - 16u30: Guidance in Denmark : System, tools and practices

In deze sessie maak je kennis met de unieke aanpak van (onderwijs/leer)loopbaanbegeleiding in Denemarken. Deense begeleidingsexpert Karina Meinecke stelt jou dit systeem voor en laat je kennismaken met inspirerende tools en methodieken. Hierbij illustreert ze verschillende werkwijzen op individueel en groepsniveau (in kleine groepen én in klasverband). Via casussen en oefeningen wordt de concrete toepassing gemaakt, zowel binnen als buiten de schoolcontext.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om uit te wisselen en terug te koppelen naar de eigen praktijk.

De werktaal voor deze sessie is Engels.

Voor wie?

Leerkrachten, pedagogische begeleiders, CLB-medewerkers, leerling- en trajectbegeleiders, andere keuzeprofessionals

Inschrijven

Hier vind je het inschrijvingsformulier.