29
nov
Studiedag

Euroguidance Studiedag: Naar het buitenland (advies en begeleiding) en The lifeology Programma

Oval 1Created with Sketch.UAntwerpen
Rectangle 505Created with Sketch. Vrijdag 29 november 2019 van 9h30 tot 16h30

Ben je leerkracht, pedagogische begeleider, CLB-medewerker, leerling- of studentenbegeleider, een andere keuzeprofessional of volg je een relevante opleiding? Schrijf je dan gauw in voor één of meerdere Euroguidance-studiedagen!

Programma

9u30 - 13u: Naar het buitenland: Advies en begeleiding voor leermobiliteit

Een leerling, student, cursist of volwassene heeft heel wat mogelijkheden om in het buitenland een opleiding of stage te volgen. Vaak hebben zij hier beperkt zicht op of vinden ze hun weg niet in de beschikbare informatie. Het volgen van een opleiding of stage lopen in het buitenland vraagt voldoende voorbereiding. Opvolging voor, tijdens en na de mobiliteit verhoogt de kwaliteit van de leerervaring. Door deze Euroguidance Nascholing krijg je zélf inzicht in de mogelijkheden, relevante tools en vaak gestelde vragen over leerervaring in het buitenland. Zo ben je beter voorbereid om leerlingen, studenten en/of cursisten op weg te helpen!

13u30 - 16u30: The lifeology Programme: Empowering clients in a changing world

Het World Economic Forum in Davos (2016) identificeerde 10 vaardigheden die de nodig zijn op de arbeidsmarkt van 2020, waaronder ‘Samenwerking met anderen’, ‘Emotionele intelligentie’, ‘Creativiteit’, ‘Oordelings- en reflectievermogen’.

Lifeology is een bekroond programma dat deelnemers voorbereidt op de arbeidsmarkt door deze vaardigheden te helpen ontwikkelen. Deelnemers leren o.a. om duidelijke keuzes te maken binnen de mogelijkheden op vlak van onderwijs, opleiding en werk. Het programma helpt hen ook om zichzelf en de ander te begrijpen, wat een belangrijke succesfactor vormt in onze veranderende wereld. Lifeology behandelt 4 domeinen: ‘Inner Science’, ‘Careers’, ‘Relationships’ and ‘Health’ via een cliëntgerichte aanpak.

Tijdens deze sessie maak je kennis met Lifeology en ervaar je het programma aan de hand van een aantal oefeningen.

De werktaal voor deze sessie is Engels.

Voor wie?

Leerkrachten, pedagogische begeleiders, CLB-medewerkers, leerling- en trajectbegeleiders, andere keuzeprofessionals

Inschrijven

Hier vind je het inschrijvingsformulier.