4
jun
Training/Workshop

Gratis webinar voor de volwasseneneducatie: start to toolbox - 'internationalisering verankeren'

Oval 1Created with Sketch.online webinar
Rectangle 505Created with Sketch. Donderdag 4 juni 2020 van 14h00 tot 15h00

Doet jouw organisatie aan internationalisering? Stuur je lesgevers en vormingsmedewerkers op buitenlandse nascholing? Gaan jouw cursisten op buitenlandse stage? Betrek je je cursisten/doelgroep in een Erasmus+ project? Kortom, breng je het buitenland binnen in jouw organisatie?

Maak dan al deze initiatieven duurzaam en vergroot zo de impact ervan!

Veranker ze in een internationaliseringsbeleid dat je koppelt aan het pedagogisch project, de missie en visie van je organisatie.

Om je hierbij te helpen ontwikkelden Europakasteel Alden Biesen en Europahuis Ryckevelde in opdracht van het departement Onderwijs en Vorming een toolbox voor de volwasseneneducatie. De toolbox kan je gratis downloaden.

Op het programma:

  • Alden Biesen: ondersteuningsaanbod - introductie doel en onderdelen toolbox - programma verdiepingsworkshops met monitoringoptie najaar 2020/voorjaar 2021
  • Erasmus+ agentschap: planning en ondersteuningsmogelijkheden najaar 2020
  • EPALE: wat biedt het platform aan organisaties die al aan internationalisering doen?

Inschrijven

Ontdek deze toolbox in onze webinar i.s.m. Epos/EPALE op donderdag 4 juni 2020 14u.-15u. (voor de vowasseneneducatie). Schrijf je vandaag nog in.

Let op: Dit is een introductiewebinar voor mensen die de toolbox nog niet kennen. In het najaar van 2020 en voorjaar van 2021 volgen 5 verdiepingswebinars waarin telkens 2 à 3 hoofdstukken in detail besproken worden, een organisatie vertelt hoe zij deze aspecten aanpakt, je vragen kan stellen aan ons en aan collega's en... je een kleine opdracht meekrijgt als begeleiding. Meer uitleg volgt in het webinar van 4 juni.

Neem je niet deel, maar wil je op de hoogte blijven van ons begeleidingsaanbod in 2020-2021, bezorg dan je mailadres aan julie.focquet@vlaanderen.be.