24
mei
Infosessie

Informatie ErasDu-event

Oval 1Created with Sketch.VLEVA, Kortenberglaan 71, 1000 Brussel.
Rectangle 505Created with Sketch. Vrijdag 24 mei 2019 van 9h30 tot 12h30

Het Erasmus-programma is al een tijdje niet meer alleen voorbehouden voor studenten uit het Hoger Onderwijs. Ook leerlingen en studenten uit technisch en beroepsonderwijs kunnen via het programma leerervaringen opdoen in het buitenland.

De 4 grootste Vlaamse onderwijskoepels, SYNTRA en SYNTRA Vlaanderen hebben daarom in het voorjaar van 2017 de handen in elkaar geslagen om een project in te dienen bij Erasmus+ om Duaal Lerenden aan een werkstage van 2 weken in het buitenland te laten deelnemen. Het project draagt de naam “Erasmus Duaal”.

Wat

Via het ErasDu-project (voluit Erasmus Duaal), zullen meer dan 90 leerlingen uit Duaal Leren en Leren en Werken een buitenlandse stage hebben beleefd in de loop van 2018 en 2019.

Op dit event delen we de resultaten van het project en de ervaringen van de deelnemers, de begeleiders en de deelnemende scholen. Daarnaast willen we samen naar de toekomst kijken en adviezen formuleren op verschillende niveaus om de internationale mobiliteit te versterken in Duaal Leren en Leren en Werken.

Wie?

Het event wordt – met de steun van VLEVA - georganiseerd door het Vlaams Consortium voor ErasDu. Daarin zetelen vertegenwoordigers van de onderwijskoepels (GO, KathOndVla, OVSG en POV) en SYNTRA Vlaanderen.

Wanneer? Vrijdag 24 mei 2019, 10 uur – 13 uur. Waar? VLEVA, Kortenberglaan 71, 1000 Brussel.

Inschrijven

Deelname is gratis, maar vol = vol, dus schrijf je tijdig in via Informatie erasdu-event op 24 mei 2019. Je vindt er ook de voorlopige agenda.

Ga ook een kijkje nemen op de website van het ErasDu-project.