14
nov
Infosessie

Infosessie Individuele leermobiliteit Erasmus+ (KA1)

Oval 1Created with Sketch.Brussel, Herman Teirlinckgebouw
Rectangle 505Created with Sketch. Dinsdag 14 november 2017 van 9h30 tot 16h00

Na de nieuwe Erasmus+ oproep 2018, zit je ongetwijfeld nog met vragen. Wat is er nieuw, wat is er mogelijk of wat wordt er precies gefinancierd en voor welke bedragen? 

Op dinsdag 14 november 2017 organiseert Epos een algemene infosessie over Kernactie 1; Erasmus+ individuele leermobiliteit. De infosessie richt zich tot iedereen die een KA1-project wil starten en tot alle onderwijsniveau's. De sessie vindt plaats in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Voor Kernactie 2, strategische partnerschappen is er op 29 november een infosessie voorzien.

Schrijf je in onderaan de pagina

Programma

9u30 Erasmus+ voor Schoolonderwijs, VET &volwasseneneducatie
12u broodjeslunch
13u-13u50 KA102 leerlingenstages en VET KA104 volwasseneneducatie eTwinning
14u-14u50 KA101 Schoolonderwijs EPALE Europass
15u-15u50 Administratieve aspecten van een KA1-aanvraag eTwinning Europass

KA102 en leerlingenstages (VET – Beroepsonderwijs en –opleiding)

Deze sessie is voor wie een project voor stagemobiliteit van leerlingen wil indienen in het domein VET (KA102). We gaan in op wat daarvoor specifiek voorzien is binnen KA1 (voorwaarden, financiering,…).

EPALE

EPALE is het Europese elektronische platform voor volwasseneneducatie. In deze sessie verneem je hoe je het platform kan inzetten voor, tijdens en na de uitvoering van een KA1-project in volwasseneneducatie of voortgezette beroepsopleiding. Eigen laptop of tablet kunnen van pas komen tijdens de sessie, maar zijn niet noodzakelijk.

eTwinning

eTwinning is de Community voor Scholen in Europa. Meer dan 400.000 leerkrachten uit heel Europa maken deel uit van dit netwerk. In deze sessie verneem je hoe leerkrachten het platform kunnen inzetten voor, tijdens en na de uitvoering van een KA1-project in het schoolonderwijs. Deelnemers brengen best hun eigen laptop of tablet mee.

Europass

Europass is een Europees initiatief om competenties en vaardigheden kenbaar te maken en te herkennen. Europass levert iedere jaar enkele honderdduizenden CV’s af in België. In deze sessie gaan we dieper in op Europass Mobiliteit, een tool dat opgedane competenties in het buitenland kan documenteren en herkennen.

KA101 (Schoolonderwijs)

Deze sessie is voor wie een nascholingsproject voor personeel wil indienen in het domein schoolonderwijs (KA101). We bekijken enkele specifieke elementen, zoals een “consortium” in KA101 en het cursus- en jobshadowingaanbod op het “School Education Gateway (SEG)”-platform. We gaan uiteraard ook in op de vragen waar deelnemers nog mee zitten.

KA104 (Volwasseneneducatie)

Deze sessie is voor wie een nascholingsproject voor personeel wil indienen in het domein volwasseneneducatie (KA104). We bekijken enkele specifieke elementen, zoals wat er precies bedoeld wordt met ‘volwasseneneducatie’, wat een “consortium” in dit domein betekent, het cursus- en jobshadowing-aanbod, wat we tot nog toe leerden uit deze actie enz. We gaan uiteraard ook in op de vragen waar deelnemers nog mee zitten.

Administratieve aspecten van een KA1-aanvraag

Een sessie voor nieuwe aanvragers die (nog) verloren lopen in terminologie als ECAS, PI-code, EU Login,…

Netwerking + aftoetsen projectideeën

Heb je even tijd tussen 2 workshops? Dan kan je hier terecht om van gedachten te wisselen met andere deelnemers. Of om kort je projectidee af te toetsen bij één van de beschikbare Epos-consulenten.

Locatie

Het Herman Teirlinckgebouw van de Vlaamse Overheid, op minder dan een kwartiertje stappen vanaf Brussel Noord.

Inschrijven

Schrijf je snel in voor 9 november, 16u via onderstaand formulier (& vergeet niet op 'indienen' te klikken).

Infosessie Individuele leermobiliteit Erasmus+ (KA1)

De presentaties vind je onder downloads.

 
1 Begin 2 Voltooid