15
dec
Externe evenementen

LeerLabo door Europahuis Ryckevelde

Oval 1Created with Sketch.Brussel, de Future Classroom Lab
Rectangle 505Created with Sketch. Donderdag 15 december 2016 van 10h00 tot 14h00

Uitdagingen in het basisonderwijs

Ervaart jouw school ook de grote uitdagingen waar het onderwijs vandaag voor staat? Hoe ga je om met klassen met steeds meer diversiteit? Hoe leer je vreemde talen aan? Hoe leer je Nederlands aan kinderen met een andere taalachtergrond? En hoe integreer je nuttig nieuwe mediatools en tablets in de lessen?

Kennis delen in het Leerlabo Tijdens het LeerLabo geven we het woord aan leerkrachten en directieleden die in Europese landen op zoek gingen naar antwoorden op deze vragen. Op 15 december delen ze hun kennis en ervaringen met jou. Ze zullen je vertellen wat ze geleerd hebben, wat ze vandaag toepassen op hun school en waarom. Je zal o.m. kunnen bijleren over de Italiaanse Hocus & Lotus methodiek voor het aanleren van vreemde talen, het Finse Kiva-project om pesten op school tegen te gaan en het werken met nieuwe mediatools.

Waar & wanneer?

Het beste van dit alles? Je moet er geen reis voor plannen naar Italië, Finland of IJsland. Je vindt het op 15 december allemaal in Brussel in de Future Classroom Lab. Een overzicht van het programma kan je vinden op de website van Europahuis Ryckevelde.

Schrijf je in via de website van Europahuis Ryckevelde. Plaatsen zijn beperkt.