22
mei
Externe evenementen

Networking conferentie: Promoting Europe, cultural exchange and mobility

Oval 1Created with Sketch.Brussel, North Rhine-Westphalia Representative Office to the European Union,
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 22 mei 2017 van 13h00 tot dinsdag 23 mei 2017 16h00

Europese waarden zoals wederzijds cultureel begrip, diversiteit en mobiliteit zijn niet altijd zo vanzelfsprekend. We moeten deze waarden aanmoedigen bij jongeren met inspirerende voorbeelden.

Daarom organiseert het DAAD (Deutscher Akademeischer Augstuashdienst) de networking conferentie “Promoting Europe, cultural exchange and mobility”. Op deze conferentie zullen initiatieven besproken worden die Erasmusstudenten ertoe aanzetten meer contact te hebben met de locale bevolking in hun gastland. Het Duitse project "Europa macht Schule - Europe meets school" is zo een initiatief. Erasmusstudenten komen hun land voorstellen in een school en bevorderen op die manier het bewustzijn van de Europese diversiteit. Dat initiatief loopt al sinds 2006.

De bedoeling van deze conferentie is gelijkaardige projecten op te zetten in Europa.

De conferentie richt zich tot alle geïnteresseerde instellingen of organisaties, vertegenwoordigers van de EU, maar ook tot studenten zelf.

Wil je meedenken over manieren om de Erasmusstudenten dichter bij de mensen te brengen, schrijf je dan hier in (deadline inschrijvingen 3 mei). Deelname is trouwens gratis.

Veel succes.