Nieuwe aanvraagronde Erasmusaccreditaties

Ga voor een Erasmusaccreditatie

In Erasmus+ werd in de domeinen schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding en volwasseneneducatie een tweede weg geopend voor het aanvragen van projectfinanciering voor individuele leermobiliteit: de Erasmusaccreditatie.

Organisaties met een Erasmusaccreditatie kunnen een langetermijnstrategie uittekenen en daarvoor jaarlijks op een heel eenvoudige manier (gegarandeerd) budget voor hun leermobiliteiten aanvragen. Voor organisaties die de rol van consortiumleider willen opnemen: de Erasmusaccreditatie is de enige mogelijkheid om die rol te kunnen opnemen.

Eerdere ervaring met projecten van Erasmus+ is niet nodig om een accreditatie aan te vragen.

Organisaties die geen accreditatie aanvragen, kunnen nog wel op de traditionele manier (= een aanvraag voor een kortlopend project) jaarlijks hun aanvraag doen voor mobiliteitsprojecten.

Wie kan aanvragen?

Op deze lijst wordt een overzicht gegeven van de ontvankelijke organisaties die een aanvraag kunnen doen in KA1 in Erasmus+ de domeinen schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding en volwasseneneducatie.

Meer informatie

Volg een van onze schrijfsessies

Laat je begeleiden bij het invullen van je aanvraagformulier van een accreditatie! Epos organiseert voor jou twee online schrijfsessies. Je kan daar terecht met al de vragen waar je nog mee zit.

  • Sessie 1: op donderdag 23 september van 9:30 tot 11:00
  • Sessie 2: op vrijdag 1 oktober van 13:30 tot 15:00

Je kan hier voor een van beide sessies registreren ten laatste de dag voordien. Je ontvangt nadien de link voor de online sessie.

Hoe aanvragen?

De eerstvolgende deadline voor het aanvragen van een Erasmusaccreditatie is 19 oktober 2021 (12:00:00 ’s middags).

De aanvraag voor een Erasmusaccreditatie gebeurt via het Erasmus+ and European Solidarity Corps Platform (EESCP). Je vindt het aanvraagformulier KA120-VET bij ‘Opportunities’.

Om in het EESCP te kunnen werken, heb je een EU-login nodig. Dit is een persoonlijke code die jou toelaat om in een IT-systeem van de Europese Commissie te werken.

Je doet de aanvraag namens een organisatie. De informatie over je organisatie is gelinkt aan de Organisation ID (OID) van je organisatie. Controleer zeker of je organisatie al over een OID beschikt. Een nieuwe OID mag je pas creëren wanneer je organisatie nog geen OID heeft.

Zo vraag je een EUlogin aan

Klik hier

Zo vraag je een OID aan

Klik hier

Zo vul je een aanvraagformulier in

Klik hier

Beoordeling

De beoordeling gebeurt door 2 onafhankelijke experten. Zij beoordelen de aanvragen in overeenstemming met onderstaande richtlijnen:

Erasmus accreditaties AE-VET-SE 2021: assessment guidelines (EN)