Nieuws

Sorteer volgens:
vr 17 januari 2020
Brexit: Update 10 Januari 2020

De algemene voorwaarden van het ‘withdrawal agreement’ verklaren dat het Verenigd Koninkrijk zal blijven deelnemen aan het bestaande Erasmus+ programma. Bijgevolg lopen alle bestaande Erasmus+ projecten onder contract gewoon door en kunnen organisaties die een aanvraag tot subsidie gepland hebben, deze ook indienen. Een duidelijke boodschap voor 2020 dus: Business as usual.

di 14 januari 2020
Oproep Buurklassen 2020

Een jaar lang samenwerken en een klasuitwisseling doen met een school in één van onze buurlanden? Het kan met ‘Buurklassen’! Je vindt alle informatie en ook het nieuwe aanvraagformulier op onze website. Doe je aanvraag tot 30 april 2020.

di 14 januari 2020
Erasmus Belgica van 2004 tot nu

In Europa heeft het Erasmus-programma een vaste plaats verworven. Door de unieke situatie in België is het voor studenten uit Belgische hoger onderwijsinstellingen mogelijk om binnen de landsgrenzen een enigszins vergelijkbare ervaring op te doen. Sinds de start van Erasmus Belgica in het academiejaar 2004-2005 hebben er 1622 studenten in een andere gemeenschap gestudeerd, en 218 studenten hebben er stage gelopen.

di 14 januari 2020
Nieuw: VET TRACER STUDY

In 2017 deed het Poolse nationale agentschap een eerste poging om de impact van transnationale beroepsmobiliteit op de latere opleiding en loopbaan van de Poolse deelnemers te beoordelen. Dit leidde tot een initiatief om de studie uit te breiden naar verschillende Europese landen, wat resulteerde in de VET TRACER STUDY, gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het Erasmus+-programma. Ontdek hier de hele studie.