do 25 maart 2021

De Erasmus+ Oproep 2021 is er!

De Erasmus+ Oproep (NL) en de Erasmus+ Programmagids (EN) van 2021 zijn gepubliceerd. De Programmagids is nu ook in het Nederlands beschikbaar: Erasmus+ Programmagids 2021 (NL-versie 2)

In de Oproep vind je alle deadlines voor projectaanvragen duidelijk op een rijtje.

In de Programmagids staan alle mogelijkheden die Erasmus+ 2021 je biedt op het vlak van internationalisering in je organisatie, over alle domeinen heen. Het is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die inzicht wil krijgen in de opzet en inhoud van het Erasmus+ programma. Grondig lezen dus!

Epos helpt je graag op weg en organiseert daarom in april online informatiesessies die je wegwijs maken in de grote waaier van acties in Erasmus+. Hier vind je een overzicht van alle informatiesessies per domein (schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding, volwasseneneducatie en hoger onderwijs) en actie (KA1 en KA2). Schrijf je zo snel mogelijk in of (her)bekijk de infosessies die al plaatsvonden. .

Voor je de informatiesessie per domein volgt, kan je het best ook het webinar 'Een tipje van de sluier' herbekijken. Daarin gaven we algemene informatie over Erasmus+ 2021-2027. Je kan het webinar hier herbekijken en ook de PowerPoint-presentatie downloaden.

Op 25 februari 2021 kondigde de Europese Commissie het nieuwe Erasmus+ Programma aan in een persbericht. Daarin werden de uitgebreide mogelijkheden en de belangrijkste doelstellingen van Erasmus+ 2021-2027 uit de doeken gedaan. Lees dus zeker het persbericht.

Download ook de Factsheets Erasmus+ 2021-27 in het Nederlands. Ze geven je een duidelijk overzicht van al de mogelijkheden en prioriteiten van het nieuwe Erasmus+ programma.

Schrijf je snel in voor de informatiesessies over de Oproep 2021

klik hier

De aanvraagformulieren KA1 staan online: volg de extra infosessies

De aanvraagformulieren voor KA1 zijn beschikbaar op het nieuwe Erasmus+ and European Solidarity Corps Platform. Je kan ze online invullen. Je vindt ze bij ‘Opportunities’.

Het zijn de aanvraagformulieren voor:

  • Accredited projects for mobility of learners and staff in adult education (KA121-ADU)
  • Accredited projects for mobility of learners and staff in school education (KA121-SCH)
  • Accredited projects for mobility of learners and staff in vocational education and training (KA121-VET)
  • Short-term projects for mobility of leaners and staff in adult education (KA122-ADU)
  • Short-term projects for mobility of learners and staff in school education (KA122-SCH)
  • Short-term projects for mobility of learners and staff in vocational education and training (KA122-VET)
  • Erasmus accreditation for higher education mobility consortia (KA130-HED)
  • Mobility of higher education students and staff (KA131-HED)

Om je te helpen bij het correct invullen van de aanvraagformulieren, organiseert Epos speciaal extra informatiesessies. Epos legt je ook uit hoe de aanvraagprocedure verder verloopt. Schrijf je in voor een van de infosessies via deze pagina.

Schrijf je snel in voor de infosessies over de aanvraagformulieren

Klik hier