di 9 juni 2020

Erasmus-accreditatie

Op donderdag 28 mei is de oproep voor de aanvraag van een Erasmus-accreditatie gepubliceerd door de Europese Commissie. Organisaties in schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding en volwasseneneducatie kunnen ten laatste op 29 oktober 2020, 12:00 uur ’s middags een aanvraag indienen voor een Erasmus-accreditatie.

Wat is een Erasmus accreditatie?

Deze accreditatie zal in het nieuwe Europese programma voor onderwijs en vorming een tweede weg bieden om budgetten aan te vragen voor individuele leermobiliteit (KA1).

Met een accreditatie hoeft een organisatie niet ieder jaar een aanvraag voor individuele leermobiliteit inhoudelijk te onderbouwen. Een aanvraag voor een nieuw budget is dan voldoende.

Met een accreditatie laat een organisatie zien dat ze ervaring heeft met internationalisering en daar de komende jaren strategisch verder mee aan de slag wil. Een accreditatie maakt het aanvragen van mobiliteitsprojecten in de toekomst makkelijker. Organisaties krijgen de ruimte om in hun eigen tempo de internationale activiteiten verder uit te bouwen.

Eerdere ervaring met projecten van Erasmus+ is niet nodig om een accreditatie aan te vragen. Organisaties kunnen ieder jaar een accreditatie aanvragen. Het is dus niet per se nodig al dit jaar een accreditatie aan te vragen.

Organisaties die geen accreditatie aanvragen, kunnen nog wel op de traditionele manier (= een projectaanvraag) jaarlijks hun aanvraag doen voor mobiliteitsprojecten.

Informatiewebinars

Epos organiseerde 2 informatiewebinars van 1,5 uur over deze oproep. Je kan deze bekijken door te klikken op volgende links: Webinar Erasmusaccreditatie & Webinar Erasmusaccreditatie voor Vet charter houders.