ma 22 juni 2020

Europass in 't nieuw!

Het hing al een tijdje in de lucht: er kwam een nieuwe Europass aan.

Op 1 juli lanceerde de Europese Commissie de nieuwe Europass. Enkel op die dag ontving het nieuwe platform bijna 100.000 bezoekers en werden er meer dan 13.600 europass profielen aangemaakt.

Europass krijgt niet alleen een nieuwe look maar biedt ook heel wat nieuwe tools aan. Zo kan je een persoonlijk online profiel, een CV en motivatiebrief aanmaken en al je kwalificaties, certificaten en andere bewijzen van leer- en werkervaringen bijhouden op één veilige plaats. Op basis van je profiel, jouw vaardigheden en interesses ontvang je bovendien suggesties van opleidingen en jobs over heel Europa. Heb jij je Europass profiel al aangemaakt? Ga nu naar www.europass.eu!

Wat verandert er?

  • Het huidige Europass-platform en de online cv-editor verdwijnen.
  • Surf vanaf 1 juli naar het nieuwe Europass-platform van de Europese Commissie: www.europass.eu

    Belangrijk! Verwittig je leerlingen: ze moeten hun aangemaakte cv's en motivatiebrieven exporteren en bewaren in PDF-formaat. Later kunnen ze die upladen naar het nieuwe platform.

  • Er is een nieuw e-portfolio.
  • De nieuwe Europass geeft je de mogelijkheid een persoonlijk profiel aan te maken. Je kan dan inloggen om het profiel te beheren, een cv aan te maken en alle kwalificaties, certificaten en andere bewijzen van leer- en werkervaringen bij te houden op een veilige plaats. Hier vind je meer info.

  • Het Europass-Taalpaspoort als document op zich verdwijnt.
  • De inschatting en omschrijving van je taalcompetenties in je Europass-profiel en -cv zullen nog steeds gebeuren aan de hand van het Europees Referentiekader voor Talen.

Wat blijft?

In september volgt meer gedetailleerde informatie over het nieuwe Europass-platform en documentatie- en informatiemateriaal om op school te gebruiken.

Voor vragen kan je steeds bij Eva Van de gaer van Europass Vlaanderen terecht: eva.vandegaer@epos-vlaanderen.be.

.