ma 14 januari 2019

Individuele leermobiliteit (KA1): deadline 12 februari 2019

Update 31/01/2019: uitstel deadline

Vanwege de aanhoudende technische problemen is de deadline uitgesteld tot 12 februari. Volgens de Europese Commissie is de situatie verbeterd.

UPDATE 30/01/2019

Er zijn problemen met de online aanvraagformulieren.

De online aanvraagformulieren voor KA1 en KA2 werken momenteel niet. Bij het invullen en (zeker) bij het indienen ervan, verschijnen foutmeldingen en het systeem werkt bovendien erg traag. De helpdesk van de Europese Commissie is op de hoogte en werkt aan een oplossing. Epos volgt de situatie op de voet op.

Ons advies: wacht met verder invullen als je foutmeldingen krijgt en hou onze website in het oog. We melden het hier zodra het probleem opgelost is.

Deadline

Graag brengen we je in herinnering dat dinsdag 12 februari om 12:00 uur 's middags (Belgische tijd) de deadline verstrijkt voor de indiening van een aanvraag voor individuele leermobiliteit (KA1) onder het Erasmus+ programma (oproep 2019). Wacht niet tot het laatste ogenblik!

De aanvraagformulieren vind je online.

Nieuwigheden en tips:

Epos geeft je nog een paar nieuwigheden en tips mee om je aanvraag tot een goed einde te brengen:

Activiteiten:

Vanaf 2019 vraag je het budget niet langer aan per flow, maar per landengroep en met ‘gemiddelde duurtijden’. Vergeet daarom niet alle activiteiten die achter die budgetvraag zitten, duidelijk te omschrijven in ‘Activities description’: aantallen, bestemmingen, inhouden, duurtijden, …

Projectmanagement:

In het onderdeel ‘Participants’ krijg je specifieke vragen over eventuele selectie van deelnemers, hun voorbereiding en de monitoring. Dat geeft je alle ruimte om in de vraag over ‘Projectmanagement’ andere informatie te geven over aanpak, taakverdeling, afspraken, overeenkomsten, documenten, … De vraag bij ‘Projectmanagement’ is trouwens ook: ‘How will you ensure good project management and quality of activities? Provide a general overview of your plans, INCLUDING …’ en dan volgen 2 subvragen. Geef dus niet enkel antwoord op de twee subvragen.

TAAL:

Je doet de aanvraag in het Nederlands, ook al is het aanvraagformulier in het Engels. Mocht je toch al alles in het Engels geformuleerd hebben, laat het dan zo en ga niet snel nog alles vertalen naar het Nederlands.

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kan je contact opnemen met één van onze consulenten:

  • Basis- en secundaire scholen (O-Vl & W-Vl)& arbeidsmarktactoren: Marc De Vlieger - marc.devlieger@epos-vlaanderen.be - 02 553 99 22

  • Volwasseneneducatie en publieke sector: Renilde Reynders - renilde.reynders@epos-vlaanderen.be - 02 553 97 46

  • Hoger onderwijs: Jos Verheyden - jos.verheyden@epos-vlaanderen.be - 02 553 99 23

Basis- en secundaire scholen uit de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en uit Brussel kunnen bij Marc De Vlieger terecht! Hij is consulent voor de basis- en secundaire scholen in Oost- en West-Vlaanderen. Eline Paredis is immers tijdelijk niet bereikbaar.

Onze consulenten doen hun best je vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Begin wel op tijd aan je aanvraag zodanig dat ze jou nog kunnen helpen indien nodig.

Dien maar één keer in!

Heb je de aanvraag al ingediend maar wil je toch nog aanpassingen doen? Geen nood. Je kan de gesubmitte aanvraag steeds opnieuw openen, aanpassen en indienen (tot 12 februari 12:00:00 ’s middags). Epos houdt rekening met de laatste aanvraag vóór de deadline.

Mis je de deadline door technische problemen?

Heb je vlak voor de deadline van 12 februari 2019 (12:00 uur ’s middags) technische problemen om het aanvraagformulier voor Erasmus+ in te dienen en mis je hierdoor de deadline? Dan kunnen we in sommige gevallen toch je subsidieaanvraag in behandeling nemen. Hiervoor moet je aan al deze voorwaarden voldoen:

  • Dat datum en het tijdstip van je laatste poging om het formulier online in te dienen zijn vóór de deadline. Dit tijdstip staat op je formulier in het onderdeel “Submission Summary”.

  • Binnen de twee uur na de deadline (dus vóór 14:00 uur) heb je per e-mail het volledige aanvraagformulier gestuurd naar jan.ceulemans@epos-vlaanderen.be met de melding “technisch probleem bij indiening”. Problemen die per mail gemeld worden, moeten vergezeld zijn van screen shots of andere fysieke bewijzen van de problemen die er waren tijdens de indiening.

Let op: verander niets meer aan het formulier na je laatste poging om het online in te dienen.