ma 6 februari 2017

Topjaar voor Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo

"Bij de voorstelling van onze creaties kregen we applaus van de grote bazen ginder"

Het Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo stuurt al geruime tijd leerlingen op stage in buitenlandse bedrijven, met partners in onder meer Duitsland, Spanje en Portugal. Daarvoor kreeg de school eind vorig jaar het gegeerde VET-charter voor organisaties die aantoonden dat zij kwalitatief hoogstaande mobiliteiten leveren.

Vorig jaar ging een viertal leerlingen ‘Interieurinrichting’ dankzij een Erasmus+ KA1-project naar een Portugees bedrijf gespecialiseerd in binnendeuren. De leerlingen werden gekozen op basis van een zelfbedacht project: een digitaal bedrukte deur.

In de voormiddag stonden ze in de productieafdeling van het bedrijf. In de namiddag werkten ze aan een prototype van hun deur, en met succes. Het bedrijf wil zo snel mogelijk hun ideeën in productie brengen en investeert daarvoor in de nodige infrastructuur. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf interesse toont in de ideeën van leerlingen. Eerder bedachten ze al een deur zonder omlijsting, een deur met onzichtbare magneten waarop een boodschap geplaatst kan worden en zelfs een ‘meeneemdeur’.

Dit project bewijst eens te meer dat niet alleen de leerlingen en de school baat hebben bij de stages, maar dat ook bedrijven ermee kunnen bijleren over innovatie. Een win-winsituatie voor alle partijen.

Wil je jouw project in de kijker plaatsen? Stuur ons tekst en beeldmateriaal en misschien vind je het terug in onze volgende nieuwsbrief.

Bekijk op Flickr.