di 4 mei 2021

Update Europese Guidelines voor het valideren van non-formeel en informeel leren

De Europese Commissie en Cedefop actualiseren momenteel de Europese guidelines of richtlijnen voor het valideren van niet-formeel en informeel leren. Het doel van de Europese guidelines is om beleidsmakers en praktijkmensen te ondersteunen bij het zoeken naar oplossingen om lerenden te helpen bij het validatieproces van hun leeractiviteiten. De bedoeling van de guidelines is de kritische keuzes te benadrukken die stakeholders in verschillende stadia van het proces moeten maken.

De update van de guidelines voor 2021 heeft tot doel ze relevant te houden in de context van huidige en toekomstige ontwikkelingen, zoals de digitale en groene transities en de Covid-19-pandemie, die van de lidstaten vragen dat ze steeds meer het volledige potentieel van hun burgers aanboren. Validatie van niet-formeel en informeel leren is een effectief mechanisme om dat te doen.

Ter ondersteuning van de update van de guidelines is een enquête opgezet. We nodigen je uit om op de enquête te reageren en je mening en ervaringen te delen.

Klik op de link naar de enquête.