ma 17 mei 2021

Wordt jouw school Ambassadeur van het Europees Parlement?

Vind jij het als leerkracht belangrijk om je leerlingen actief te laten meedenken over de wereld waarin we leven? Dan is het European Parliament Ambassador School (EPAS) programma vast iets voor jou! Dit programma loopt in alle 27 lidstaten van de Europese Unie en heeft als ultieme doel om van jongeren kritische, actieve Europese burgers te maken.

EPAS schat alles wat op school gebeurt rond burgereducatie naar waarde: activiteiten over actualiteitsthema’s zoals het klimaat, over de EU algemeen en uitwisselingen.

Bovendien biedt het EPAS-netwerk van Belgische en Europese scholen je inspiratie over hoe andere leerkrachten Europese burgerschapseducatie aanpakken. En je krijgt een rechtstreekse lijn naar de Belgische Europarlementsleden. Twee Europarlementsleden deden al een EPAS-oproep: laat je overtuigen door Hilde Vautmans of door Tom Vandenkendelaere.

Nog meer info nodig? Kijk dan naar het leuke introductiefilmpje van Ryckevelde en klik hier om je in te schrijven op de introductiedag van 28 september.2021.