6
apr
Contactseminarie

Studiebezoek: Fight against gender stereotypes (UITGESTELD)

Oval 1Created with Sketch.Poitiers
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 6 april 2020 van 14h00 tot donderdag 9 april 2020 19h00

Stel je uiterlijk op 23 februari 2020 kandidaat

Het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ uit Frankrijk organiseert een studiebezoek rond gender stereotypering in basis- en secundair onderwijs.

Het studiebezoek vindt plaats in Poitiers van maandag 6 april (14 uur) tot donderdag 9 april (19 uur). De voertaal is Engels. Het studiebezoek omvat presentaties door experten, bezoeken in de regio Poitiers, gezamenlijke discussies en workshops, informatie over Erasmus+ en eTwinning. Epos vaardigt 2 Vlaamse organisaties af (1 deelnemer per organisatie)

Thema en doelstellingen van het studiebezoek

Hoe te vechten tegen genderstereotypen? Welk onderwijsbeleid wordt geïmplementeerd? Welke acties op het gebied van communicatie, socialisatie op school? Wat zijn de innovaties in educatieve en onderwijspraktijken om genderstereotypen te bestrijden? Hoe zorg je ervoor dat school- en loopbaanbegeleiding gelijke kansen en adviezen biedt voor meisjes en jongens? Hoe zorg je ervoor dat de toegang van meisjes tot wetenschappelijke en technische onderwerpen eerlijk is?

De deelnemers moeten geïnteresseerd zijn in het uitwisselen en ontwikkelen van goede praktijken, methoden, materialen, hulpmiddelen, pedagogische benaderingen en / of werkwijzen op dit specifieke gebied. Deelnemers zouden ook informatie krijgen over Erasmus+ en eTwinning-mogelijkheden voor verdere samenwerking.

Wie kan deelnemen?

De deelnemers aan dit seminarie zijn schoolinspecteurs (basis- en secundair onderwijs), opleiders, schooldirecteurs, onderwijs- en zorgpersoneel, experten, leer- en trajectbegeleiders, vertegenwoordigers van ministeries, adviesorganen, …

Hoe aanvragen?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties/instellingen kunnen kandideren voor deelname via het online formulier onderaan op deze pagina. Je verstuurt het ons uiterlijk op 23 februari 2020. Ten laatste op 28 februari 2020 word je geïnformeerd over de selectie.

Selectiecriteria

  • Je motivatie als organisatie om hieraan te participeren

  • De aansluiting van je organisatie bij het thema van het studiebezoek; indien je ervaring hebt met Erasmus+ gelieve dit te specifiëren aub.

  • De keuze van je afgevaardigde: hij/zij moet voldoende Engels kennen om interactief te kunnen deelnemen

Kostprijs

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, dan ontvang je voor de transportkosten een forfaitair bedrag van €275. De kosten van het studiebezoek en van het verblijf worden gedragen door de organisatoren. U hoeft geen eigen hotelboeking te maken. Mocht je meer info willen: neem dan contact op met marc.devlieger@epos-vlaanderen.be.

Naar het online formulier

Klik hier!