Wil je een aanvraag voor een Mobiliteitsproject (KA1) 2020 doen?

We hebben een ruim aanbod om je te begeleiden om een kwalitatieve projectaanvraag te ontwikkelen. De oproep voor Erasmus+ projecten in 2020 werd gepubliceerd! De programmagids vind je hier.

De deadline voor aanvragen voor een KA1 (individuele leermobiliteit) project is 5 februari 2020, 12u.

Informatiedagen

Epos organiseert twee infosessies voor de call van 2020: op 5 en 6 november 2019 in de Lindepoort in Mechelen.

Deze infosessies zijn afgelopen. Je kan steeds bij Epos terecht voor vragen in verband met je aanvraag.

Projectopzetformulier

Wil je een projectidee aftoetsen? Vul dan het projectopzetformulier in en stuur het ten laatste op 15 december 2019 naar Epos.

Voorbereidende bezoeken

Wens je bij de voorbereiding van je mobiliteitsproject overleg te plegen met een organisatie in het buitenland? Epos heeft een budget om dergelijke voorbereidende bezoeken te financieren. De deadline voor de aanvraag is 8 december . De eerst mogelijke vertrekdag is 1 januari 2020 en de laatst mogelijke terugkeerdag is 1 februari 2020. Hier vind je het aanvraagformulier.

Schrijfsessies

Ben je naarstig aan een projectvoorstel aan het werken? Maar zit je toch nog met wat vragen? Kom dan naar een van onze schrijfsessies. Meer informatie en de inschrijvingsmodule vind je later op de kalender van onze website.

 • 7 januari, Gent voor Individuele leermobiliteit personeel
 • 9 januari, Bilzen voor individuele leermobiliteit personeel
 • 14 januari, Gent voor leerlingenstages
 • 15 januari, Brussel voor individuele leermobiliteit personeel/leerlingenstages
 • 16 januari, Leuven voor leerlingenstages
 • Ondersteuning van Ryckevelde en Alden Biesen

  Epos geeft geen advies op basis van volledig uitgeschreven aanvragen. 2 Vlaamse organisaties doen dat wel en bovendien gratis dankzij een beheerscontract met het departement Onderwijs en Vorming, nl. Europahuis Ryckevelde & Europakasteel Alden Biesen. Maak tijdig een afspraak met hen als je graag feedback krijgt op je aanvraag.

  Gids voor evaluatoren

  Wil je weten waar de experten op letten als je je aanvraag beoordelen? Neem dan zeker de gids voor evaluatoren bij de hand en vergroot zo je kans op slagen. Lees zeker de selectiecriteria. De Gids voor 2020 is nog niet beschikbaar, houd zeker onze website en nieuwsbrief in de gaten! Op onze downloadpagina vind je de gids van vorig jaar ter inspiratie.

  Formulieren

  De online formulieren zijn nog niet beschikbaar. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten! Op onze downloadpagina vind je templates van de formulieren van vorig jaar. Die kunnen een idee geven van de formulieren van dit jaar.