Wil je een aanvraag voor een Strategisch Partnerschap (KA2) 2020 doen?

We hebben een ruim aanbod om je te begeleiden om een kwalitatieve projectaanvraag te ontwikkelen. De oproep voor Erasmus+ projecten in 2020 werd gepubliceerd! De programmagids vind je hier.

De deadline voor aanvragen voor een KA2 (strategische partnerschappen en school exchange) project is 23 april 2020, 12u.

Informatiedagen

Epos organiseert 2 informatiedagen voor Strategische Partnerschappen (Erasmus+ KA2) voor de Call van 2020: op 4 en 5 december 2019, in de Lindepoort in Mechelen.

Meer informatie en het inschrijvingsformulier vind je hier voor 4 december en hier voor 5 december.

Projectopzetformulier

Wil je een projectidee aftoetsen? Vul dan het KA2 Projectopzetformulier in en stuur het ten laatste op 2 februari 2020 door naar Epos.

Voorbereidende Bezoeken

Wil je bij de voorbereiding van je strategisch partnerschap overleg plegen met een organisatie in het buitenland? Epos heeft een budget om dergelijke voorbereidende bezoeken te financieren. De deadline voor de aanvraag is 8 december 2019. De eerst mogelijke vertrekdag is 1 januari 2020, de laatst mogelijke terugkeerdag is 21 maart 2020. Hier vind je het aanvraagformulier.

Werken aan impact

In een aanvraag voor een Strategisch Partnerschap moet je ook een aantal vragen beantwoorden rond ‘impact’. Dit is vaak een vrij moeilijk thema, maar onze Britse collega’s hebben een handig instrument ontwikkeld om hierrond een denkproces op te zetten. Je zou dit instrument bijvoorbeeld kunnen gebruiken om samen met jouw projectpartners over impact te reflecteren.

We bieden aan Vlaamse organisaties die een strategisch partnerschap aan het ontwikkelen zijn een trainingssessie aan om te leren werken met het Britse instrument. Deze impactsessie vindt plaats op 21 januari 2020 in Gent. Indien interesse, kan je je hier inschrijven.

Opgelet: dit aanbod geldt NIET voor School Exchange Partnerships.

Schrijfsessies

Ben je in het voorjaar van 2019 naarstig aan een projectvoorstel aan het werken? Maar zit je toch nog met wat vragen? Kom dan naar één van onze schrijfsessies. Meer informatie en de inschrijvingsmodule vind je later op onze website.

 • 11 februari 2020 - Gent
 • 12 februari 2020 - Antwerpen
 • 13 februari 2020 - Gent
 • Ondersteuning Ryckevelde Alden Biesen

  Zoals je (misschien) weet, kan Epos geen advies geven op basis van volledig uitgeschreven aanvragen. Maar twee Vlaamse organisaties kunnen dat wel: Europahuis Ryckevelde & Europakasteel Alden Biesen. Maak tijdig een afspraak met hen als je graag feedback krijgt op je aanvraag.

  Gids voor evaluatoren

  Wil je weten waar de experten op letten als je je aanvraag beoordelen? Neem dan zeker de Gids voor evaluatoren bij de hand en vergroot zo je kans op slagen. Lees zeker de selectiecriteria. De Gids voor 2020 is nog niet beschikbaar, houd zeker onze website en nieuwsbrief in de gaten! Op onze downloadpagina vind je de gids van vorig jaar ter inspiratie.

  Formulier

  De online formulieren vind je hier. Aarzel dus niet langer en begin er nu aan. Succes.