Wil je een aanvraag voor een strategisch partnerschap (KA2) doen?

We hebben een ruim aanbod om je te helpen om een kwalitatieve projectaanvraag te ontwikkelen.

Informatiedagen

Epos organiseert 2 informatiedagen voor Strategische Partnerschappen (Erasmus+ KA2): op 14 november (Diest) en 26 november (Brussel).

Meer informatie over de dagplanning vind je op de registratiepagina (Klik op de datum).

Projectopzetformulier

Wil je een projectidee aftoetsen? Vul dan het KA2 Projectopzetformulier (docx) in en stuur het ten laatste op 1 februari 2019 naar Epos.

Voorbereidende Bezoeken

Wil je bij de voorbereiding van je strategisch partnerschap overleg plegen met een organisatie in het buitenland? Epos heeft een budget om dergelijke voorbereidende bezoeken te financieren. Er zijn twee deadlines: 31 oktober (het bezoek vindt plaats in december 2018) en 30 november (het bezoek vindt plaats in januari of februari 2019). Hier vind je het aanvraagformulier.

Werken aan impact

In een aanvraag voor een Strategisch Partnerschap moet je ook een aantal vragen beantwoorden rond ‘impact’. Dit is vaak een vrij moeilijk thema, maar onze Britse collega’s hebben een handig instrument ontwikkeld om hierrond een denkproces op te zetten. Je zou dit instrument bijvoorbeeld kunnen gebruiken om samen met jouw projectpartners over impact te reflecteren.

We bieden aan Vlaamse organisaties die een strategisch partnerschap aan het ontwikkelen zijn een trainingssessie aan om te leren werken met het Britse instrument. Deze sessie vindt plaats op 4 december 2019 in De Markten in Brussel. Registreren kan je hier.

Opgelet: dit aanbod geldt NIET voor School Exchange Partnerships.

Schrijfsessies

Ben je in het voorjaar van 2019 naarstig aan een projectvoorstel aan het werken? Maar zit je toch nog met wat vragen? Kom dan op 12 februari (Gent), *13 februari (Brussel) of 15 februari 2019 (Hasselt) naar één van onze schrijfsessies. Je vindt alle info en de inschrijvingsmodule op de kalender van onze website (klik op de juiste datum).

Ondersteuning Ryckevelde Alden Biesen

Zoals je (misschien) weet, kan Epos geen advies geven op basis van volledig uitgeschreven aanvragen. Maar twee Vlaamse organisaties kunnen dat wel: Europahuis Ryckevelde & Europakasteel Alden Biesen. Maak tijdig een afspraak met hen als je graag feedback krijgt op je aanvraag.

Gids voor evaluatoren

Wil je weten waar de experten op letten als je je aanvraag beoordelen? Neem dan zeker de Gids voor evaluatoren bij de hand en vergroot zo je kans op slagen. Lees zeker de selectiecriteria. Je vindt ze vanaf pagina 33 tot 47.