Home Actueel Nieuws

Nieuws

Filter op
Sorteer
Evenement

#ErasmusDays 2023

Het is zo ver! De #ErasmusDays 2023 zijn uit de startblokken geschoten. Deze zevende editie vindt plaats van 9 tot 14 oktober 2023 en zet eens te meer de culturele diversiteit en de vele leermogelijkheden van Europa in de kijker.

Activiteit

2023 is het Europees Jaar van de Vaardigheden

Met het European Year of Skills (EYS) stelt de Europese Commissie vaardigheden centraal en brengt het opdoen van vaardigheden in heel Europa extra onder de aandacht.

Sport

Europese Week van de Sport

De Europese Week van de Sport in Vlaanderen moedigt internationale uitwisselingen en samenwerkingen aan voor Vlaamse sportclubs, waarbij sport als verbindend element dient. Ontdek welke clubs een uitwisseling organiseren.

Beroepsonderwijs en -opleiding

Update Europees Jaar van de Vaardigheden

De ‘European Vocational Skills Week‘ 2023 komt eraan en vindt plaats van 23 tot 27 oktober. organiseer ook een event om het beroepsonderwijs en -opleiding in de schijnwerpers te plaatsen en Registreer je event op de website van de Europese Week van de Vaardigheden.

eTwinning

eTwinning activiteiten

eTwinning stoomt je klaar om van je klas een centrum van Europees burgerschap te maken tijdens een bruisende inspiratiedag op 4 oktober in Gent. Neem deel of schrijf je in voor de eTwinning webinars en het seminarie voor de lerarenopleiding.

Europass

Europass workshops voor jou

Wil je het Europass CV leren kennen of weten hoe je Europass-Mobiliteiten en de Learning Agreement kan aanmaken? Kom dan naar een van de live workshops van Europass in Brussel of neem deel aan het online webinar.

Europese Dag van de Talen

Eerste editie van “de Talentop: dé inspiratiedag voor leerkrachten”.

Op dinsdag 19 september vonden meer dan 350 gedreven leerkrachten en beleidsmensen de weg naar de Talentop, dé inspiratiedag voor (taal)leerkrachten”. Op de Talentop werden ook de Awards uitgereikt van de Europese Dag van de Talen 2022-2023.

Beroepsonderwijs en -opleiding

European Vocational Skills Week 2023

De ‘European Vocational Skills Week’ 2023 komt eraan en vindt plaats van 23 tot 27 oktober.
Organiseer ook een event en registreer het op de website van de European Vocational Skills Week!

Erasmus+

Toespraak over de Staat van de Unie van 2023 door voorzitter Von der Leyen

Op 13 september 2023 gaf Ursula Von de Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, in Straatsburg haar toespraak over de Staat van de Unie 2023. Hier vind je de tekst.

Contactseminarie

Erasmus+ contactseminarie ‘Inclusion across Europe’ (RS)

Servië organiseert een Erasmus+contactseminarie voor het domein schoolonderwijs. De klemtoon zal er liggen op het inclusiever maken van mobiliteit en het ondersteunen van kansarme deelnemers.

Euroguidance

Ontdek wat Euroguidance realiseerde in 2022 en 2021

Ben je werkzaam rond studie-en loopbaankeuzes? Euroguidance biedt activiteiten aan die jouw professionele ontwikkeling stimuleren. Lees nu het jaarrapport Euroguidance Highlights 2021/2022 en ontdek wat er bij Euroguidance op het programma staat voor het najaar.

Alle programma's en acties

Breng Europa naar je klas

Ben je klaar om jouw klaslokaal te transformeren tot een bruisend centrum van Europees burgerschap? Schrijf je dan in voor de inspiratiedag rond internationalisering voor alle Vlaamse onderwijsprofessionals

Thematisch seminarie

Erasmus+ thematisch seminarie ‘Democracy speaks in many languages – what is sufficient?’ (FI)

Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ Finland organiseert een thematisch seminarie over minderheidstalen en taalpraktijk op school. Stel je kandidaat.

Contactseminarie

Erasmus+ contactseminarie ‘Partnerships for cooperation – how to plan an excellent project for special schools and mainstream schools working with children with special needs (PL)

Het Nationale Agentschap Erasmus+ van Polen  organiseert een online contactseminarie met de bedoeling samenwerkingspartnerschappen (KA2) op te zetten. Het seminarie richt zich tot directies en leerkrachten van scholen uit het buitengewoon onderwijs en heeft als centraal thema ‘inclusie’. Stel je kandidaat.

1 2 3 21