Home Actueel Nieuws

Nieuws

Filter op
Sorteer
Infosessie

Oproepen Erasmus+ najaar 2024

In het najaar zijn er nog verschillende mogelijkheden voor organisaties binnen het schoolonderwijs, de volwasseneneducatie en het schoolonderwijs. Ontdek het aanbod en schrijf je in voor de info- en schrijfsessies.

Update

Epos vzw behaalt voor het derde jaar op rij het CO2-neutraal label

Epos vzw is apetrots, want het kan voor het derde jaar op rij het CO2-Neutraal label opspelden. Epos wil met het label een voorbeeld geven en al zijn begunstigden aansporen om resoluut de weg in te slaan naar volledige klimaatneutraliteit.

Erasmus+

Oproep | onafhankelijke experten gezocht voor de beoordeling van Erasmus+ projecten in onderwijs, opleiding en sport

Het Vlaamse Nationaal Agentschap voor Erasmus+ (Epos vzw) is op zoek naar experten uit onderwijs, opleiding en sport voor de beoordeling van projectaanvragen en eindrapporten voor de call najaar 2024 en de volgende calls.

Project in de kijker

Erasmusser Jasper Dockx derde bij “boomklimmers in opleiding”

Als bekroning op een Erasmus+-stage van 6 maanden in Zweden Jasper Dockx van het PITO Stabroek deelnemen aan Baltic States Treeclimbing Championship 2024. Hij haalde er een schitterende derde plaats!

Project in de kijker

VET-stages laatstejaars Ensorinstituut Oostende

Ook dit schooljaar kregen alle laatstejaars van het Ensorinstituut uit Oostende de kans om met ‘Ensor goes Erasmus+’ op buitenlandse stage te gaan. Ontdek de aftermovie.

Thematisch seminarie

Erasmus+ thematisch seminarie “Opening windows of opportunity: establishing learning networks and school partnerships serving migrating children in Europe through international education” (NL)

Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ van Nederland organiseert een thematisch seminarie voor het basisonderwijs met als thema de integratie van migrantenkinderen op school. Stel je kandidaat.

Project in de kijker

Leerlingen van DE MET in Polen met Erasmus+

Van 22 tot 24 april 2024 gingen 16 leerlingen van DE MET Sint-Katelijne-Waver met Erasmus+ op bezoek bij hun mede-leerlingen van de Spark Academy High School van Poznan in Polen. Ontdek de stimulerende video.

Oproep

Win de #BeInclusive EU Sport Awards

Sinds 2017 reikt de Europese Commissie de #BeInclusive EU Sport Awards aan organisaties die inclusie hoog in het vaandel dragen. Ze belonen initiatieven die zich richten tot mensen met een beperking, minderheden, en kansengroepen in het algemeen.

Euroguidance

Nieuws van Euroguidance

Euroguidance geeft je graag info en updates over de Europese dimensie in keuzebegeleiding op sociale media – nu ook via LinkedIn ! Euroguidance organiseert na de zomer ook twee webinars. Save the date.

Project in de kijker

VET- mobiliteit naar Wiesbaden (DE) van leerlingen SBSO Ter Zee GO School Oostende

SBSO Ter Zee GO School Oostende is een nieuwkomer in het Erasmus+ programma en kreeg recent een accreditatie voor VET. Met het eerste budget gingen hun leerlingen in juni naar Wiesbaden op een stage voor lassen.

Project in de kijker

DIGI-LINGO slotconferentie

Neem deel aan de slotconferentie van het KA2-project ‘DIGI-LINGO’ op 8 november 2024 in het H. Teirlinck-gebouw in Brussel. Je kan fysiek of online deelnemen.

Contactseminarie

Erasmus+ contactseminarie ‘Good practices in the implementation of Adult Learner Mobility’ (ES)

Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ van Spanje organiseert van 11 tot en met 13 november 2024  het contactseminarie “Good practices in the implementation of Adult Learner Mobility”.
Stel je kandidaat.

Erasmus + Strategische Partnerschappen (KA2)

‘Music 4 the Brain’: muzikaal slotevent

Met het kleinschalig partnerschap (KA2) ‘Music 4 the Brain’ wou Edushakers uit Leuven via muziek leerplezier en taalverwerving aanwakkeren bij jonge kinderen.
Ontdek het spetterende slotevent in Chiaravalle (IT).

1 2 3 30