Home Actueel Nieuws

Nieuws

Filter op
Sorteer
Vacature

Epos werft aan

Epos werft aan en zoekt maar liefst 4 nieuwe Epos helden. Wij zoeken 3 Erasmus+ projectbegeleiders en 1 financieel administratief medewerker. Interesse? Wacht niet langer en solliciteer ten laatste op 6 juni 2023.

Contactseminarie

Erasmus+ contactseminarie ‘Get cOnnected! Advancing Higher EDucation through New Erasmus+ Cooperation Partnerships (Go-aHED)’ (PL)

Van 23 tot en met 26 oktober 2023 loopt in Warsaw (Polen) het contactseminarie voor het hoger onderwijs ‘Go-aHED’. De doelstelling is organisaties samenbrengen die vanaf 2024 een projectaanvraag willen indienen voor een samenwerkingspartnerschap (KA2 – Cooperation Partnerships).

Erasmus+

De Europese Commissie vraagt jouw mening

De Europese Commissie voert een tevredenheidsenquête uit over het ‘Erasmus+ Project Results Platform’ en het ‘European Solidarity Corps Projects Platform’ en vraagt naar jouw waardevolle feedback en mening.

Erasmus+

Save the Date: #ErasmusDays 2023

De 7de editie van de #ErasmusDays vindt plaats van 9 tot 14 oktober 2023 en legt de nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden. Organiseer jij ook een event om Erasmus+ te vieren en Europa te doen schitteren? Registreer je event.

Thematisch seminarie

Neem deel aan de online ‘Making Skills Count Conference’

Neem op 8 en 9 juni deel aan de online ‘Making Skills Count Conference’, georganiseerd in het kader van het ‘Europees Jaar van de Vaardigheden’. Je leert er hoe en waarom vaardigheden “tellen” en ertoe doen voor individuen en organisaties.

Beroepsonderwijs en -opleiding

Europees burgerpanel over leermobiliteit

Op uitnodiging van de Europese Commissie bespraken 150 willekeurig geselecteerde burgers uit alle 27 lidstaten de barrières voor leermobiliteit in het buitenland. Hieruit kwamen 21 concrete aanbevelingen om leermobiliteit te vergemakkelijken.

Thematisch seminarie

Erasmus+ thematisch seminarie ‘Teaching sustainability competences for hope, well-being and systemic understanding’

Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ Finland organiseert van 1 tot 4 oktober 2023 een thematisch seminarie voor het basisonderwijs. Het seminarie legt de nadruk op praktische manieren om duurzaamheidscompetenties te verbeteren bij de leerlingen.

Thematisch seminarie

Stel je kandidaat voor het Europees thematisch seminarie ‘Impact of Erasmus+ placements on Higher Education’ (CY)

Onze Erasmus+ collega’s van Cyprus organiseren van 31 oktober tot en met 2 november 2023 een thematisch seminarie voor het hoger onderwijs. Tijdens het seminarie wordt dieper ingegaan op de uitdagingen en opportuniteiten van Erasmus+ stagemobiliteiten.

Volwasseneneducatie

Speeddate Adult Education op 29 juni 2023

Ben je actief in de volwasseneneducatie en ben je nog op zoek naar buitenlandse partners voor je volgende Erasmus+ project? Dan is deze online speeddate perfect voor jou.

Project in de kijker

Het project ‘6 CLIPs’

In het kleinschalig partnerschap (KA210) ‘6CLiPS’ gaan drie partnerscholen de strijd aan tegen de klimaatsverandering en integreren daarin naadloos STEM-vakken.

Publicaties

Jaarlijks verslag over intra-EU arbeidsmobiliteit 2022 gepubliceerd

De Europese Commissie heeft net haar jaarlijks verslag over intra-Europese arbeidsmobiliteit gepubliceerd. Ontdek dit boeiende document.

Europass

Europass nieuws

Ontdek het Europass nieuws van de maand mei 2023.

1 2 3 18