Home Actueel Nieuws

Nieuws

Filter op
Sorteer
Publicaties

Oproep Buurklassen 2024

Wist je dat je met Buurklassen klasuitwisselingen tussen een Vlaamse school en een school uit een buurland van België kan organiseren?

Scholen in het basis- en secundair onderwijs (inclusief het buitengewoon onderwijs) kunnen deelnemen en via Buurklassen een schooljaar lang samenwerken met een school uit één van onze buurlanden (Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk).

Volwasseneneducatie

Erasmus+ contactseminarie ‘Accreditation / Consortia in the field of Adult Education’ (GR)

Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ van Griekenland organiseert van 10 juni tot en met 13 juni 2024  het contactseminarie ‘Accreditation / Consortia in the field of Adult Education’ voor de volwasseneneducatie.

Publicaties

online cursussen en leermaterialen over kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie is sedert kort bezig aan een een spectaculaire opmars. Daarom delen we graag een aantal open online cursussen en leermaterialen over kunstmatige intelligentie (AI), die nuttig kunnen zijn voor jullie.

Publicaties

Maak je events inclusiever met SALTO

SALTO Inclusion Education heeft een tool gepubliceerd om NA’s en begunstigden te helpen events inclusiever te maken. Ontdek de tips en checklists om voor, tijdens en na het event te gebruiken.

Activiteit

Bevraging democratische participatie

Epos heeft voor 2024 ‘democratische participatie’ als thema gekozen. Daarom willen we graag weten hoe Erasmus+ democratische participatie versterkt in jouw organisatie. Vul onze enquête in en misschien win je wel een leuke prijs.

eTwinning

eTwinning webinars en events

Europass start binnenkort een ‘Klankbordgroep’’, waarin je je ideeën voor verbeteringen kwijt kan. Europass is ook op zoek naar je verhalen en ervaringen om de Europass-community te verrijken en te inspireren.

Europass

Europass vraagt je medewerking

Europass start binnenkort een ‘Klankbordgroep’’, waarin je je ideeën voor verbeteringen kwijt kan. Europass is ook op zoek naar je verhalen en ervaringen om de Europass-community te verrijken en te inspireren.

Oproep

DiscoverEU: nieuwe aanvraagronde bekend

DiscoverEU is een programma dat jongeren uit heel Europa de kans geeft om per trein of ander openbaar vervoermiddel een unieke reis door Europa te maken.

Erasmus + Individuele leermobiliteit (KA1)

Infosessie Erasmusaccreditaties 2024

Wil je meer weten over de Erasmusaccreditatie en hoe je die kan aanvragen, kom dan zeker naar de informatiesessie op vrijdag 21 juni 2024 (van 13u30 tot 16u00) in Brussel (H. Consciencegebouw).

Alle programma's en acties

Hoe worden Europarlementariërs verkozen?

De Europese verkiezingen vinden van 6 tot 9 juni plaats. In België is dat op 9 juni. Dan verkiezen we met zijn allen 22 Belgische parlementsleden. Verneem in het kort hoe de Europarlementsleden verkozen worden.

Publicaties

Jongeren en klimaat: tips en tools

Iedereen moet zijn steentje bijdragen om tot klimaatneutraliteit te komen in Europa. De Europese Commissie geeft je een tiental klimaatvriendelijke tips. Doe ook de quiz en ontdek de tools die je op school kan gebruiken.

eTwinning

eTwinningse lente

Doe mee aan het boeiende webinar “eTwinning & FARO: ontdek Europa’s Erfgoedschatten samen”, of neem deel aan de informatieve webinars over eTwinning. En ontdek ook de fascinerende wereld van eTwinning met de masterproef van Trâm La Hoàng Bích!

Europass

Deel jouw Europass Ervaring!

We zijn op zoek naar jouw verhalen en inzichten om onze Europass gemeenschap te verrijken en te inspireren!

1 2 3 27