Home Actueel Nieuws

Nieuws

Filter op
Sorteer
Evenement

Dag van de Vaardigheden op 13 maart 2024

Epos laat het Europese Jaar van de Vaardigheden niet zomaar passeren en organiseert op 13 maart de Dag van de Vaardigheden in Brussel. Inschrijven kan van nu.

Leestijd -2 minuten

Alle domeinen

Erasmus+ budget 2024

De budgetten voor subsidieaanvragen in Vlaanderen voor Erasmus+ Onderwijs, Vorming en Sport voor KA1 en KA2 zijn bekend voor call 2024. Bekijk hieronder de budgetverdeling.

Volwasseneneducatie

Erasmus+ Online Speed Dating

Bent je actief in de volwasseneneducatie en bied je taalprogramma’s aan voor vluchtelingen of migranten? Neem dan deel aan een Online Speed Date-evenement. Je ontmoet er andere Europese organisaties om samen Erasmus+ projecten op te starten.

eTwinning

Bij eTwinning in de aanbieding

eTwinning Vlaanderen heeft nieuwe workshops en seminaries in de aanbieding voor zowel beginnende eTwinners als gevorderden. Stel je kandidaat of schrijf je in.

Contactseminarie

Erasmus+ contactseminarie “Civic participation and EU values. Make Europe shine!” (ES)

Het Spaanse Erasmus+ Nationaal Agentschap organiseert een contactseminarie voor alle domeinen over democratische, het centrale thema van Epos in 2024. Stel je kandidaat.

Contactseminarie

Erasmus+ contactseminarie ‘Heritage and crafts’ study visit with networking activities (FR)

Het Franse Erasmus+ Nationaal Agentschap organiseert een contactseminarie over restauratietechnieken van cultureel erfgoed. Directies en leerkrachten uit het beroepsonderwijs en -opleiding zijn welkom.

eTwinning

Met eTwinning aan de slag

Je kan met eTwinning gratis naar seminaries in Finland, Denemarken, Oostenrijk en Brugge om partners te vinden voor je project. Mis deze kans niet en ontdek ook het andere eTwinning-nieuws.

Publicaties

Ontdek de ‘one pagers’ van SALTO Digital

SALTO Digital publiceert one pagers van praktische voorbeelden die je kunnen helpen de digitale omslag te integreren in je Erasmus+ projecten. Ontdek ook het compendium.

Publicaties

Europa’s solidariteit met Oekraïne: 15 inspirerende projecten

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne deed de Europese Commissie een oproep naar projecten die de slachtoffers van de oorlog konden helpen. Ontdek 15 inspirerende projecten in de brochure “Building hope: Europe’s solidarity with Ukraine”,

Publicaties

Workshop voor jongeren: EU Got the Power

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België ontwierp het kaartspel ‘EU Got the Peower‘. Daarmee kan je samen met je leerlingen aan de slag om te reflecteren en te debatteren over de huidige energie-uitdagingen.

Erasmus+

Erasmus+: deadlines 2024

De twee belangrijkste deadlines van Erasmus+ 2024 komen er razendsnel aan. Mis deze deadlines niet!

Evenement

Infosessie Digitalisering van Departement Economie, Wetenschap & innovatie

Het Vlaams Departement Economie, Wetenschap & Innovatie (EWI) organiseert een online infosessie over de mogelijkheden van ‘Digital Europe’ 2024.

1 2 3 25