De vaardigheden van de toekomst

Met meer dan 100 deelnemers met diverse achtergronden (onderwijs, werk en sociale economie, VDAB…) was de Dag van de Vaardigheden van Epos een schot in de roos. De deelnemers leerden er tijdens de boeiende presentaties en workshops actief het belang kennen van vaardigheden voor de toekomst.

Bekijk de trailer en de aftermovie.

Met de toenemende digitalisering, duurzaamheidskwesties en de opkomst van artificiële intelligentie moeten studenten en werknemers de juiste vaardigheden hebben om te kunnen overleven in een snel veranderende arbeidsmarkt.

 

 

Dat is meteen ook de reden dat Epos de ‘Dag van de Vaardigheden’ organiseerde op 13 maart.

Boeiende key-note sprekers, tal van workshops en een panelgesprek als afsluiter gaven de deelnemers spijs tot nadenken en inspiratie voor hun eigen domein.  Tijdens de netwerkmomenten kon er verder van gedachten gewisseld worden over de aangevoerde onderwerpen.

Hier mocht natuurlijk het belang van Erasmus+ stages in het buitenland niet ontbreken.

In deze getuigenissen benadrukken stagebegeleiders uit verschillende vakgebieden nogmaals het nut van Erasmus+ stages :

Bekijk de getuigenissen:

 

Epos ontving eerder ook boeiende getuigenissen van studenten en leerkrachten over specifieke vaardigheden die ze aanleerden tijdens hun buitenlandse Erasmus+ stage:

 

Kon je er niet bijzijn op de Dag van de Vaardigheden, maar wil je toch de sfeer opsnuiven van deze rijke en gevarieerde dag? Geniet dan van onze aftermovie en de vele foto’s.

Je kan hier ook enkele presentaties downloaden:

De sprekers:

 

De workshops:

 

Een grote ‘dankjewel’ aan alle sprekers en deelnemers voor jullie aanwezigheid en medewerking !