Ben jij een echte Digirasmusser?

“Hallo?! Zien jullie mij?”

“Your microphone is off!”

“Zien jullie mijn scherm?”

“Is that your kid? So cute!”

De grote digitale stap is – ietwat geforceerd – gezet.

Om samenwerking mogelijk te maken werden het laatste jaar massaal schermen ingeschakeld. Waar leerlingen en personeel normaal gezien fysieke grenzen zouden oversteken, werd er nu grensverleggend geteamds, gezoomd, gemaild en ge-etwind.

Uit al dat digitaal erasmussen zijn prachtige resultaten gekomen. Die wil Epos in de kijker zetten met de Digirasmusserwedstrijd.

Op welke manier hebben jullie je Erasmus+ project digitaal aangepakt? Hoe brachten jullie het dankzij digitalisering en ICT-vernieuwingen tot een goed einde? Hoe zijn jullie virtueel de pandemie een stap voor gebleven? Of heb je een digitaal plan voor een project dat binnenkort start?

Laat het ons weten!

Wat wint de Digirasmusser?

Overtuig ons van jullie nieuwe digitale vaardigheden en toepassingen. De winnaar kan kiezen welke fantastische digitale prijs het best bij zijn digitale noden past. Kies je voor een digibord? Kan je ICT-materiaal gebruiken voor het hele team? Of misschien willen jullie al lang een cursus op maat volgen, maar ontbreekt het budget? Epos schenkt aan de winnaar van deze wedstrijd een prijs ter waarde van €2000. De moeite om even voor uit jullie digitale pijp te komen, niet?

Wat moet ik daarvoor doen?

  1. Maak een promofilmpje van minimum drie 3 en maximum 5 minuten voor jullie project en de digitale aanpak ervan. We focussen echt op digitale toepassingen en vernieuwingen. Een echte digirasmusser springt er zo uit!
  2. Beschrijf op onze wedstrijdpagina in maximum 700 woorden hoe jullie digitale tools ingezet hebben of zullen inzetten om je project succescvol te maken.
  3. Beantwoord op onze wedstrijdpagina een paar vragen over jullie project.
  4. Voeg minimum 5 en maximum 10 foto’s toe die jullie project mooi illustreren.
  5. Registreer je voor de #Erasmusdays op de officiële website.
  6.  Deelnemen kan tot en met 22 oktober 2021 , 12u ‘s middags.

Alle praktische voorwaarden en richtlijnen vind je in het wedstrijdreglement.

Jouw project: douze points!

Een streng-maar-rechtvaardige Epos-jury kiest de vijf projecten die het meest creatief en/of doordacht digitaliseerden.

Om vervolgens uit deze vijf een winnaar te kiezen gebruiken we de Eurovisiemethode: een professionele jury geeft de helft van de punten, het publiek kiest via onze website zijn favoriet.

De winnaar wordt op 16 december 2021 live bekend gemaakt tijdens Grensverleggers.