Home Grensverleggers 2023

Grensverleggers 2023

Mis de première van theatervoorstelling ‘Horizon’ niet!

De inschrijvingen voor Grensverleggers 2023 zijn afgesloten

Grensverleggers, het topevent van Epos, vindt dit jaar plaats op 7 december 2023 in Antwerpen. We gaan dit jaar voor een heel nieuw format, dat helemaal breekt met de voorgaande jaren ! Spannend toch !

Sociale inclusie werd dit jaar door Epos gekozen als centraal jaarthema. Wij willen bij Epos extra inzetten op een samenwerking met onze begunstigden en speciaal voor deze editie van Grensverleggers een duurzaam product maken waar alle belanghebbenden van Epos van kunnen genieten. Hiervoor werkten we samen met Theater van A tot Z * en ontwikkelden we een toegankelijke theatervoorstelling met als titel ‘Horizon’.

Lees het persbericht dat verscheen op 5 december.

 

Het speerpunt van de dag wordt de première van ‘Horizon‘ gebracht door Theater van A tot Z. Zij gingen aan de slag met het thema ‘sociale inclusie’.

Nieuwsgierig? Zorg dan dat je erbij bent. De plaatsen zijn beperkt. Schrijf je snel in ***.

(Inschrijven kan tot en met 1 december)

Theatervoorstelling ‘Horizon’

Doelgroep: geschikt voor zowel tieners (12+) als volwassenen

Soms praten mensen, maar zeggen ze niets. Soms kijken mensen, maar zien ze niets.

In Horizon worden vijf totaal verschillende personages met elkaar geconfronteerd: een blinde jongen, een zwarte vrouw, een witte man, een muzikante uit het Midden-Oosten  en … een clown. Ze praten, maar zeggen niets. Ze kijken, maar zien niets.

Hoe belangrijk zijn verschillen eigenlijk in onze geglobaliseerde wereld? En verandert die wereld als we verschillen overbruggen? Kunnen mensen anders zijn en toch hetzelfde?

Genoeg stof tot nadenken in deze woordeloze, poëtische voorstelling over inclusie en diversiteit.

 

Programma

Ontdek hier het programma van Grensverleggers 2023:

Aankomst mogelijk op 7 december vanaf 13.00 uur

14.00 – 14.15 Welkom door Jill Peiffer, directeur Epos vzw
14.15 – 14.45 Key-note spreker Osiris Hoepel ** 
14.45 – 16.00 Theatervoorstelling Theater van A tot Z : Horizon 
16.00 – 17.00 Receptie 

* Theater van A tot Z maakt professioneel en participatief theater, met een bijzondere focus op jongeren en sociocultureel kwetsbare doelgroepen.

** Biografie:

Osiris Hoepel is een ervaren internationale trainer, spreker en adviseur op het gebied van Diversiteit & Inclusie, met een focus op onderwijs- en overheidsinstellingen. Hij deelt zijn passie voor onderwijsvernieuwing door regelmatig interculturele communicatietrainingen te geven op verschillende onderwijsniveaus. Daarnaast heeft hij het Diversiteit & Inclusie (D&I) ambassadeurstraject ontwikkeld, waarin hij organisaties begeleidt bij het creëren van een inclusievere werkomgeving.

Locatie

Grensverleggers 2023 vindt plaats op 7 december in Theaterzaal Het Klokhuis te Antwerpen, Parochiaanstraat 4 , 2000 Antwerpen.

Wil je deze voorstelling niet missen?

Schrijf je dan snel in
*** Kan je er op 7 december niet bij zijn? Niet getreurd. In het voorjaar van 2024 organiseert Epos 2 bijkomende voorstellingen in Vlaanderen (21/02/2024 te Gent en 08/05/2024 te Diest, steeds in de namiddag). Hou zeker onze nieuwsbrief en website in de gaten voor verdere informatie.

Bereikbaarheid Theater Het Klokhuis

Theater Het Klokhuis bevindt zich in het hart van de stad, in de schaduw van de Sint-Jacobskerk. De centrale ligging biedt het voordeel dat onze zaal op verschillende manieren vlot te bereiken is. Theater Het Klokhuis is rolstoelvriendelijk én toegankelijk. Er is ook een ruim toilet voorzien.

Met de wagen: Erg autovriendelijk is de binnenstad niet, maar op enkele meters van zowel Het Appeltje als Het Klokhuis is er een ondergrondse betaalparking (Van Dyck – Eikenstraat). Op straat zelf parkeren is niet meer toegestaan zonder vergunning. Let op voor de vele eenrichtingsstraten!

Hier vind je alle info over parkeren in het historisch centrum van Antwerpen.

Met de trein: Het Antwerpse Centraal Station bevindt zich op een kwartiertje wandelen van onze theaters. Je wandelt langs de De Keyserlei en de Meir, of via de Rooseveltplaats en de Sint-Jacobsmarkt.

Met de tram/bus: De Franklin Rooseveltplaats is op wandelafstand van het theater. De dichtstbijzijnde pre-metrostations zijn haltes Opera en Meir. Trams 3, 5, 9 en 15 kunnen daar genomen worden.

Met de fiets: Op de hoek tussen Lange Nieuwstraat en Parochiaanstraat, vlak voor de AP Hogeschool, bevindt zich een Velo-station. Mocht je hier geen fietsjes vinden, is er in alle windrichtingen een station vlakbij. Denk maar aan de Leien, de Ossenmarkt en de Keizerstraat.