Home Happy birthday Erasmus+ & Epos: getuigenissen GBS De Bosmier – Greet Snoekx

GBS De Bosmier – Greet Snoekx

Dankzij Erasmus+ en Epos kunnen onze kinderen, reeds van bij de prille start van hun schoolcarrière, hun blik verruimen op Europa. Kinderen maken kennis met andere culturen en het helpt hen groeien in hun persoonlijheid! Een absolute meerwaarde.

Ik ben directeur van de gemeentelijke basisschool De Bosmier in Balen. Sinds 2001 namen we dankzij Epos met zowel de kleuter-als lagere school deel aan 4 Comeniusprojecten en 2 Erasmus+projecten. Momenteel participeren we in het laatste jaar van ons project “Friends for our Planet!” met partnerscholen uit Finland, Griekenland, Italië, Roemenië en Spanje. De rode draad doorheen het project is de mascotte Jan, die de kinderen 6 challenges omtrent energie, luchtvervuiling, afval, biodiversiteit, watervervuiling en natuurbehoud laat uitvoeren. Het absolute hoogtepunt van onze projecten is de internationale week (short term exchange of group of pupils) die tweejaarlijks in België en Spanje georganiseerd wordt. Tijdens deze week komen de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van de deelnemende partnerscholen samen in ofwel België ofwel in Spanje. Het is telkens een onvergetelijke en ontzettend leerrijke week gevuld met uitstappen, sport en spel, taalateliers, workshops, gastgezinnen,…

Lieve Epos, al deze projecten hadden en hebben tot vandaag de dag een grote impact op de leerlingen, leerkrachten en de school.

Dankzij jullie kunnen onze kinderen, reeds van bij de prille start van hun schoolcarrière, hun blik verruimen op Europa. Kinderen maken kennis met andere culturen en het helpt hen groeien in hun persoonlijkheid! Een absolute meerwaarde.

Bedankt voor de geweldige ondersteuning en de fijne samenwerking gedurende al deze jaren. Ik wens jullie op deze speciale verjaardag nog heel veel jaren!

Dank je wel Greet voor je mooie getuigenis en leuke verjaardagswensen.