Home Het project PolyFlip

Het project PolyFlip

Arteveldehogeschool
Contactpersoon: Lut De Jaegher en Lester Impens

Ons Polyflip onderzoeksrapport bevestigt dat blended learning met succes is toegepast en dat het materiaal van het Polyflip-project brede erkenning heeft gekregen, zowel binnen de deelnemende universiteiten als daarbuiten.

Het hoofddoel van PolyFlip was om de principes van blended learning en de flipped classroom te introduceren en aan te passen aan de ingenieurswetenschappen, met een specifieke focus op opleidingen polymeer-technologie. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met partners uit Oostenrijk, Slovenië, België, en Hongarije.

We laten Lut De Jaegher van de Arteveldehogeschool Gent aan het woord:

Bij dit initiatief waren mijn collega Lester Impens en ikzelf, vanuit Arteveldehogeschool, betrokken bij de ontwikkeling van het trainingsmateriaal. Tevens hebben we diverse trainingssessies verzorgd voor projectpartners en hun collega’s. Het doel was om hen in staat te stellen blended learning effectief in hun respectieve cursussen toe te passen. Na deze trainingen pasten de docenten hun cursusmateriaal aan, met behulp van de didactische principes, tools en media van de training. Elke docent heeft de nieuwe methode ook getest met een of meerdere groepen studenten en hun ervaringen gedeeld tijdens good practice-sessies met andere projectpartners.

Samen met alle projectpartners hebben we een onderzoek uitgevoerd naar de impact van deze methoden op studenten en docenten. Ons Polyflip onderzoeksrapport bevestigt dat blended learning met succes is toegepast en dat het materiaal van het Polyflip-project brede erkenning heeft gekregen, zowel binnen de deelnemende universiteiten als daarbuiten.

Wij hebben tevens een aantal video’s geproduceerd, waarin docenten en studenten spreken over hun ervaringen. Deze zijn te bekijken via de volgende links: Video 1, Video 2, Video 3.

Onlangs hebben we ook de vraag gekregen om de trainingen die ontwikkeld zijn binnen het project, ook te verzorgen in zowel binnen- als buitenland. Zo hebben we vorige week een training gegeven aan een delegatie van vijf universiteiten uit Palestina en later dit academische jaar doen we hetzelfde voor een groep professoren van de Johannes Kepler University in Linz, Oostenrijk.

Deze universiteiten kwamen met ons in contact via onze projectwebsite PolyFlip. Via deze website vindt u ook de link naar de Polyflip Moodle site, waar alle trainingsmateriaal ter beschikking is.