Inschrijvingsformulier Kick off KA1 2024
Lees aandachtig voor je je inschrijft de beschrijving van de drie workshops die plaatsvinden in de voormiddag.
Je kan max. 2 van de 3 workshops bijwonen. Van zodra je bij je inschrijving bevestigt aanwezig te zijn op 25 september, krijg je het keuzemenu te zien.
- Interne communicatie: werken aan een sterk intern draagvlak binnen je organisatie.
Grensoverschrijdend werken in je school of organisatie betekent mensen meekrijgen in je verhaal. Denk dan aan leden, cursisten, leerlingen (en hun ouders) maar ook aan collega’s, vrijwilligers, directieleden. Ondervind je uitdagingen of problemen bij het creëren van draagvlak voor jouw project? Schrijf je dan in voor deze sessie!
Onder begeleiding van een medewerker van Europahuis Ryckevelde ontleed je de uitdagingen bij jou op school en krijg je kapstokken aangereikt om deze uitdagingen aan te pakken: hoe creëer je een sterk draagvlak? Welke groepen betrek je best in je project? Hoe ga je om met weerstand tegenover verandering? Aan de hand van voorbeelden, good practices en interactieve oefeningen leer je om van jouw internationaal project een organisatiebreed project te maken. Qua inhoud draait de workshop rond thema’s als draagvlak, omgaan met verandering en co-creatie.
- Projectmonitoring en -evaluatie: kwaliteitszorg in je project.
Hoe hou je de focus in je project en zorg je ervoor dat je oorspronkelijke doelstellingen de resultaten opleveren die je voor ogen had? Monitoring en evaluatie zijn hierbij cruciaal en het is belangrijk deze aspecten van je project van bij de start goed te plannen.
Maar hoe begin je hieraan? Wat wil je evalueren, weten en meten? Hoe en wanneer start je? Wat is het verschil tussen monitoring en evaluatie?
Na een introductie oefenen de deelnemers in kleine groepjes.
- Je project in de kijker: disseminatie en externe communicatie.
“Disseminatie”: een belangrijk topic waar veel naar verwezen wordt in het Erasmus+ programma! Wat betekent het net en waarom is het zo belangrijk? In je aanvraagformulier heb je er al over moeten nadenken. Wat was jullie antwoord en score toen? Uit welke ingrediënten bestaat je disseminatieplan momenteel? Samen denken we na over bovenstaande en willen we je helpen om de disseminatie van je project beter aan te kunnen. Naast disseminatie wordt er ook kort ingegaan op externe communicatie. Online communicatietools zoals sociale media en websites zijn tegenwoordig niet meer weg te denken: interactie en informatie delen zijn de kernelementen. Om zo effectief mogelijk te communiceren is het van belang om jouw communicatiemiddelen op elkaar en op je doelgroep af te stemmen. We geven een korte inleiding op wat Epos allemaal aanbiedt om jullie hierbij te helpen.