Met eTwinning aan de slag

Seminaries

eTwinning organiseert gratis seminaries naar Finland, Denemarken, Oostenrijk en Brugge!

Ga je ook graag aan de slag met eTwinning en wil je op een laagdrempelige manier Europa je school binnenbrengen en samenwerken met een klas elders in Europa? Van de kleuterklas tot de lerarenopleiding, voor iedereen is er de mogelijkheid om te internationaliseren. Bekijk al onze seminaries op de eTwinning-website. Je vindt er ook onze workshops en webinars.

De eTwinning Awards 2023

Tijdens de maand januari bezocht het eTwinning-team 9 scholen die een eTwinning Award wonnen in 2023. Laat je inspireren en lees alles over de eTwinning Awards en de winnende eTwinning-projecten hier.

Het Europees Kwaliteitslabel

Het Europees Kwaliteitslabel evalueert het werk van alle leerkrachten en leerlingen die deelnemen aan een eTwinning-project. De projecten die een Europees Kwaliteitslabel krijgen, zijn de projecten met de hoogste ranking onder de projecten die het Nationaal Kwaliteitslabel kregen. Deze projecten zijn voorbeelden van een succesvolle Europese samenwerking en maatschappelijke relevantie. Wij zijn dus bijzonder fier dat we zoveel European Quality Labels mogen uitreiken aan deze 16 toppers! Ontdek ze hier.

Leerlingen organiseren stadsactiviteit eTwinning ambassadeursweekend

Vorige week gingen we op bezoek bij de leerlingen van Raoul Ignoul, Leerkracht Aardrijkskunde – Toerisme – Toeristische Aardrijkskunde in het Busleyden Atheneum – Campus Stassart in Mechelen. Zij gaan immers de stadsactiviteit voor het ambassadeursweekend voor onze Vlaamse en Nederlandse eTwinning-ambassadeurs vormgeven. Wat leuk dat we zo met eTwinners kunnen samenwerken!