ErasmusDays 2021

Op 14, 15 en 16 oktober 2021 vieren we opnieuw de #ErasmusDays. Een groots Europees evenement waarbij scholen en organisaties uit alle domeinen activiteiten organiseren om hun Erasmus+ project in de kijker te zetten. Wees er als enthousiaste Erasmusser zeker bij!

Wat zijn de #Erasmusdays?

Voor de dertigste verjaardag van Erasmus+ organiseerde het Franse Nationaal Agentschap in oktober 2017 voor het eerst de #ErasmusDays. Iedereen die bij Erasmus+ betrokken was, kon gedurende twee dagen een activiteit of event organiseren om de impact van Erasmus+projecten aan te tonen. 1435 events, waaronder tentoonstellingen, sportwedstrijden, concerten en zelfs het opruimen van afval op een strand, vonden plaats in 39 landen. De #ErasmusDays kregen zoveel bijval dat ze in 2018, 2019 & 2020 opnieuw werden georganiseerd. Steeds meer scholen van over heel Europa organiseren een dag in het teken van Erasmus+ en registreerden hun event op erasmusdays.eu.

In 2019 waren er bijna 4000 evenementen (waarvan 70 Vlaamse) in 53 landen!

In 2020 werden wereldwijd 5024 events georganiseerd in 84 landen, bijna 80 events door Vlaamse scholen en organisaties.

Wat doe jij voor #ErasmusDays 2021?

Wij willen het dit jaar minstens even goed doen! Daarom deze warme oproep.

Iedereen die van ver of dicht betrokken is bij een Erasmus+ project (scholen, universiteiten, bedrijven, onderzoekcentra, vzw's...) kan meedoen! Toon op 14, 15 of 16 oktober tijdens een event wat Erasmus+ en Europa voor jullie betekenen. Aangezien we sinds de coronacrisis steeds digitaler werken, kunnen projecten zeker ook virtueel zijn! Wees creatief! Je bent helemaal vrij in je keuze: houd je een seminarie, fototentoonstelling, quiz, (online) wedstrijd, sociale media campagne...? Registreer dan snel je evenement op erasmusdays.eu.

Vergeet natuurlijk ook niet je sociale media! Gebruik de hashtag #Erasmusdays en #ErasmusPlus en tag @eposvzw, dan delen we jullie berichten met plezier! Bezorg ons je foto's en video's via info@epos-vlaanderen.be, zo kan Epos de mooiste resultaten mee verspreiden!

Promotiemateriaal

Al onze begunstigden ontvangen sowieso het gegeerde Erasmus+ of eTwinning plakaat om aan de (school)poort te hangen. Profileer je school of organisatie zo meteen als internationale Erasmus+ organisatie! eTwinningscholen krijgen ook een eTwinning logo.

Daarnaast kan je hieronder ook een gratis #Erasmusdays promopakket bestellen. Zo heb je meteen materiaal om je event kleur en zichtbaarheid te geven. Bestellen kan tot 24 september 2021.

Bestel hier je #ErasmusDays promopakket

klik hier

Doe mee aan de Digirasmusser wedstrijd!

Dit jaar hangt er ook een gigaprijs vast aan de #ErasmusDays: de Digirasmusser-wedstrijd beloont een lopend of goedgekeurd project dat (misschien dankzij de pandemie?) volop ingezet heeft op digitaal samenwerken. Hebben jullie digitale middelen gebruikt of zal je dat doen in je komend project? Doe dan zeker mee! Er is een prijs ter waarde van €2000 te winnen!

Wie zijn #ErasmusDays-event registreert op erasmusdays.eu kan deelnemen. Verneem hier alles over de Digirasmusser-wedstijd.