Aude – Young Graduate ICT bij Lotus Bakeries

Ik ben Aude, 23 jaar en behaalde mijn masterdiploma in Business Economics alsook de extra Master in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg aan de KU Leuven. In mijn derde bachelor (2019) kreeg ik de gelegenheid om gedurende één semester aan de Universiteit van Melbourne (Australië) te studeren. Op dit moment ben ik aan de slag als Young Graduate ICT bij Lotus Bakeries. 

Lessen en cursussen in het Engels, series in het Spaans, liedjes in het Frans… Vreemde talen zijn alomtegenwoordig. Niet enkel in de academische wereld pluk ik de vruchten van het beheersen van de Engelse en Frans taal, maar ook in mijn vrije tijd ondervind ik regelmatig het belang van een vreemde talenkennis. Zo beoefende ik atletiek op hoog niveau waardoor ik regelmatig op atletiekstage mocht gaan en aan internationale kampioenschappen kon deelnemen. Dankzij mijn kennis van het Frans was er onmiddellijk een klik met de Waalse atleten alsook met mijn enthousiaste Franse concurrenten in het speerwerpen. Samen grapjes maken op de atletiekpiste, wedstrijdervaringen delen en plezier maken, dit alles kon ik beleven met hen dankzij mijn Franse talenkennis. Tot op vandaag heb ik nog regelmatig Franse conversaties met deze leeftijdsgenoten die ondertussen vrienden voor het leven geworden zijn.  

 Naast de voordelen op sportief vlak, opende een goede taalbeheersing Frans ook deuren tijdens mijn zoektocht naar een vakantiejob. Zo werkte ik reeds vijf zomers na elkaar gedurende enkele weken in de horeca aan de Belgische kust. De tevredenheid van mijn Franstalige klanten aflezen op hun gezicht wanneer ik hen bedien in de eigen taal is absoluut goud waard. Tot slot kon ik afgelopen zomer ook op de arbeidsmarkt ervaren dat een goede kennis van Frans een enorme meerwaarde is. Ik liep namelijk zes weken stage bij PwC te Brussel en dankzij mijn Franse talenkennis kon ik probleemloos aansluiten bij de Nederlandstalige alsook bij de Franstalige auditteams. Zonder mijn Franse lessen in het lager onderwijs en het middelbaar, de Franse werkcolleges aan de KU Leuven en de Franse taalkampen tijdens de zomervakantie had ik al deze unieke ervaringen ongetwijfeld nooit op dezelfde manier kunnen opdoen en beleven.