Brian – directeur internationale school Mol

In 2012 verhuisde ik van Ierland naar Vlaanderen en al gauw realiseerde ik me dat de kennis van de Nederlandse taal een absolute must was om deel uit te maken van de lokale gemeenschap, om te wonen en werken in een Vlaamse omgeving.  

Drie uren Nederlandse lessen en dat één keer per week gegeven door geweldig gemotiveerde leerkrachten was een echte opsteker. Niet enkel en alleen aangespoord door enthousiaste lesgevers maar ook mede dankzij mijn collega’s en hun echtgenoten en echtgenotes werd dit een echt succes en behaalde ik een mooi B2 niveau.  

In het begin vond ik het leren van het Nederlands niet simpel. Het was voor mij een totaal nieuwe taal. Ik had een goede kennis van het Frans en ik dacht dat dat me verder op weg zou helpen, maar helaas. Bepaalde klanken(uitspraak van klinkers en medeklinkers) van de Nederlandse taal waren toch best moeilijk om onder de knie te krijgen. 

Ik ben erg trots dat ik Nederlands spreek, aangezien ik woon en werk in Vlaanderen. Het leren van het Nederlands heeft geholpen voor een vlotte integratie en op professioneel vlak. In feite niets dan voordelen.