Academische achtergrond

  • UHasselt 2017 – 2020 

Bachelor Handelsingenieur in de Beleidsinformatica met uitwisseling naar Memorial University of Newfoundland, St. Johns, Canada 

  • KU Leuven 2020 – 2022 

Master Handelsingenieur in de Beleidsinformatica  

  • L’Institut Français de la Mode 2022-2023 

MSc in International Fashion & Luxury Management  

Coumba – studente aan L’ Institut Français de la Mode 2022-2023

In 2017 begon ik aan de opleiding Handelsingenieur in de Beleidsinformatica. De bachelor legde ik af aan de UHasselt, met in het derde jaar een uitwisseling naar de Memorial University of Newfoundland. Vervolgens behaalde ik mijn masterdiploma aan de KU Leuven. Momenteel volg ik de MSc in International Fashion & Luxury Management aan L’Institut Français de la Mode.  

 Op dit moment studeer ik International Fashion & Luxury Management aan L’Institut Français de la Mode in Parijs. Deze opleiding is een van de opportuniteiten die ik deels te danken heb aan mijn goede kennis van het Frans. Het feit dat ik deze taal beheers, heeft mij niet enkel geholpen om toegelaten te worden voor deze opleiding. Het zal ook een belangrijke rol spelen in mijn verdere carrière. Ondanks het feit dat Engels doorgaans de voertaal is in de modewereld, is vloeiend Frans spreken en schrijven vaak een vereiste voor het werken bij een Frans modehuis. Hiernaast draagt mijn kennis van het Frans ook in belangrijke mate bij aan mijn positieve ervaring van het wonen in Parijs. Hoewel mijn medestudenten moeiteloos Engels spreken, bouw ik door te communiceren in hun moedertaal vlotter een band op en word ik gemakkelijker een deel van de groep. 

Kort samengevat blijken de lessen Frans die ik tijdens mijn schoolloopbaan heb gevolgd en de vele uren zelfstudie een belangrijke investering te zijn geweest in mijn toekomst. Frans beheersen heeft mij namelijk in de gelegenheid gesteld om de unieke ervaring van het wonen en studeren in Parijs te beleven.