Baudouin – werknemer CBRE

In september 2016 startte ik mijn academische carrière aan de Universiteit Hasselt.  

Hier behaalde ik drie jaar later mijn Bachelor Handelsingenieur. Voor mijn master veranderde ik van universiteit en koos ik voor de Master in Business Engineering aan de Franstalige Solvay Brussels School of Economics and Management (ULB). Tijdens mijn laatste semester werd ik geselecteerd voor een stage bij CBRE. Na het succesvol voltooien van deze stage startte ik mijn professionele carrière in hetzelfde bedrijf in augustus 2021.  

Hoewel ikzelf bewust was van het belang van het ontwikkelen van meertalige capaciteiten tijdens mijn academische loopbaan, merk ik de meerwaarde hiervan pas écht op de werkvloer. Voor mijn job moet er voortdurend geswitcht worden tussen meerdere talen (Nederlands, Frans, Engels) om klant, collega en leverancier te woord te staan. Dagelijks ervaar ik hoe taalbarrières zorgen voor miscommunicaties – of erger, communicatie onmogelijk maken – hetgeen in sommige gevallen faliekante gevolgen heeft. 

In een land als België ben je beperkt als je enkel je moedertaal beheerst, maar als meertalig spreker (NL, FR & EN) ben je koning!