Naar meer effect van je project.

 

Impact: een belangrijk concept in Erasmus+! Maar wat wordt er precies mee bedoeld? En hoe werk je er aan?

Met ‘impact’ – of effect – bedoelen we de positieve verandering die dankzij een Erasmus+-project wordt bereikt. Denk bijvoorbeeld aan de impact voor de deelnemers aan het project, zowel persoonlijk als op professioneel vlak. Maar ook de impact voor de betrokken organisaties, op regionaal en nationaal niveau of zelfs over de grens!

Om projectaanvragers en -uitvoerders te helpen nadenken over de impact die ze met hun project willen bereiken,  en deze te meten en te versterken, hebben onze Britse collega’s de “Impact+ Excercise” ontwikkeld. Het materiaal en een inleidende video-guide zijn beschikbaar, in het Engels en in andere talen, waaronder het Nederlands. Je vindt het materiaal in de bibliotheek (>projectuitvoering > Erasmus+ KA1 of KA2 > impact+ tool).

Ook onze Nederlandse collega’s hebben een eigen impacttool ontwikkeld die op hun website te vinden is, samen met een handig invuldocument en enkele reflectievragen per stap in je proces naar het creëren van impact. 

Epos organiseert normaalgezien 1 of meerdere trainingssessies per jaar over het creëren van impact met je Erasmus+ project, zowel voor KA1 als voor KA2. Projectuitvoerders ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze sessies.

Ook onze Nederlandse collega’s hebben een luik van hun website gewijd aan “impact” en ze ontwikkelden hun versie van de Impacttool.