Thomas More Kempen – Peter Matthys

In 1993 kreeg ik de kans om op Erasmus te gaan naar Granada: ik studeerde Romaanse Filologie aan de KULeuven en had nog nooit gevlogen en was nog nooit in Spanje geweest. Ik kreeg een papiertje met het telefoonnummer van een Spaanse prof en klaar. Van augustus ’93 tot januari ’94 beleefde ik er de tijd van mijn leven, als één van de weinige buitenlanders in het prachtige Andalousië.
Na mijn studies wilde ik onmiddellijk terug naar wat mijn tweede vaderland was geworden. Van mijn proffen kreeg ik de kans om lector Nederlands te worden aan de Universidad de Salamanca tussen september ’96 en september ’99. Ik leerde er mijn vrouw kennen en ondertussen hebben we twee dochters van 11 en 15 die perfect tweetalig zijn.
Onlangs zag ik ook mijn Nederlandse kotgenoot van toen terug, na bijna 30 jaar!

Dank je wel, Erasmus!!!!

Bekijk de innemende video van Peter. Dank je wel Peter voor deze leuke bijdrage.